ΝΑΣΑ: Βρήκαμε τη μακρινή ξαδέλφη της Γης!

Μπροστά από μια σπουδαία ανακάλυψη βρίσκεται η ανθρωπότητα, ίσως τη σπουδαιότερη στην ιστορία της, αφού η ΝΑΣΑ έχει ανακοινώσει πως εντόπισε έναν πλανήτη που θυμίζει τη Γη.



 


Article featured image
Article featured image

Ο πλανήτης Κέπλερ-452b βρίσκεται 1.400 έτη φωτός μακριά, στον αστερισμό του Κύκνου.  

Σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, είναι κατά 60% μεγαλύτερος σε διάμετρο από το δικό μας πλανήτη και περιστρέφεται γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο. 

Σε αυτόν το «νέο κόσμο» φαίνεται ότι θα μπορούσε να υπάρξει ζωή αφού δεν είναι ούτε πολύ ζεστός, ούτε πολύ κρύος. Η μάζα και η σύνθεσή του δεν έχουν δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο Κέπλερ-452b να είναι κατασκευασμένος από πέτρα.

Ο επιστήμονας της ΝΑΣΑ, Jon Jenkins δήλωσε σύμφωνα με το SkyNews: «Μπορούμε να σκεφτούμε τον πλανήτη αυτόν ως ένα παλαιότερο, μεγαλύτερο ξάδελφο της Γης που μας παρέχει την ευκαιρία να κατανοήσουμε και να στοχαστούμε για το πώς θα εξελισσόταν το γήινο περιβάλλον».   

«Προκαλεί δέος το γεγονός ότι αυτός ο πλανήτης έχει περάσει έξι δισεκατομμύρια χρόνια στην ζώνη του άστρου του, περισσότερο από τη Γη», είπε ο Τζένκινς που τόνισε ότι είναι πιθανόν να υπάρχουν όλα τα συστατικά και οι προϋποθέσεις για τη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη».

Η αποστολή Kepler ξεκίνησε το 2009 με αντικείμενο την αναζήτηση πλανητών παρόμοιων με τη Γη, έξω από το ηλιακό μας σύστημα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ