Έτσι θα ψήνουμε τη σούβλα στο μέλλον;

Θυμάμαι μια φορά, σε μια επίσκεψή μου σε εστιατόριο στη Λεμεσό, να μου λέει με σιγουριά ο ψήστης ότι τα συμβατικά κάρβουνα, αυτά που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο Κύπριος για να ψήσει τη σούβλα και τα σουβλάκια, θα αντικατασταθούν σε λίγους μήνες από πετροκάρβουνα.

 


Αν θυμάμαι καλά, ήτανε το 2006, οπότε κάνε υπολογισμούς… 9 χρόνια μετά και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αυτή η σιγουριά μας!

Σιγά μην στερήσεις στον Κύπριο τη μεγαλύτερη των απολαύσεών του. Όσοι έχουν δοκιμάσει κρέας ψημένο σε πετροκάρβουνα ή whatever, ξέρουν ποια είναι η διαφορά.

Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι πειραματίζονται.

Καλή ώρα, ο κύριος Σάββας Χατζηξενοφώντος, με καταγωγή από την κατεχόμενη Λάπηθο, «ένας είλωτας της τεχνολογίας την οποία υπηρετεί μέσα από την κοινωνική της διάσταση», όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης στο facebook, κάτω από την εν λόγω φωτογραφία.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε χθες Τετάρτη, 29/7, κατά τη διάρκεια ψησίματος σούβλας στον ήλιο… από τον ήλιο.

 Δεν είχαμε ενημέρωση με δεύτερη φωτογραφία για να γνωρίζουμε με σιγουριά ότι η σούβλα ψήθηκε όντως, δεν έχουμε όμως και κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε, αφού ο κύριος Σάββας είναι ο απόλυτος ορισμός του εφευρέτη.

Εξάλλου, στα φετινά «Climate Launchpad 2015», τον μεγαλύτερο διαγωνισμό στην Ευρώπη για επιχειρηματικές ιδέες φιλικές προς το περιβάλλον, ο industrial designer (όπως ακριβώς είναι η ιδιότητά του) Σάββας Χατζηξενοφώντος ήταν ανάμεσα στους 3 πρώτους Κύπριους νικητές, παρουσιάζοντας το startup «Fornelia» μαζί με τον software engineer Αλέξανδρο Χατζηξενοφώντος. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

 M.M.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ