«Χάλια» για τους εχθρούς του καλοκαιριού ο καιρός

Ορκισμένος λάτρης του καλοκαιριού δεν θα είναι μάλλον ο «επίτιμος» μετεωρολόγος της CITY, Τάσος Ιεροδιακόνου, ο οποίος χαρακτηρίζει το σημερινό σκηνικό «χάλια» λόγω υψηλής υγρασίας και αυξημένου δείκτη δυσφορίας. Κάτι που «δυστυχώς» δεν θα αλλάξει για τις επόμενες τρεις μέρες.

 


Article featured image
Article featured image

Εκτός μάλιστα από την υψηλή υγρασία σε ορεινές περιοχές σημειώνονται τοπικές μπόρες.

Αναλυτικότερα, οι πολύ θερμές αέριες μάζες που επηρεάζουν την νότια Ιταλία αλλά και την Ελλάδα μετακινούνται ανατολικότερα.

Η Κύπρος παραμένει έξω από αυτό το σκηνικό, αφού «δεν θα επηρεαστεί προς το παρόν από αυτές τις πολύ θερμές αέριες μάζες αλλά επηρεάζεται από αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα προκαλώντας αρκετή αστάθεια στην περιοχή μας, για αυτό και τις επόμενες ημέρες δε θα απουσιάζουν οι τοπικές μπόρες ή και οι πολύ-πολύ τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά».

Η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 37 βαθμούς στη Λευκωσία, 30 στην Πάφο, 32 στη Λεμεσό και 33 Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Στους 27 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 24 στα ορεινά ενώ στο Τρόοδος στους 21 βαθμούς.

Ο Τάσος μας προειδοποιεί, τέλος, πως από την ερχόμενη Κυριακή, 2 Αυγούστου, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δεχθούμε ένα νέο ισχυρό κύμα ζέστης, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στο εσωτερικό ακόμη και τους 43 βαθμούς.

Κάτι που φαίνεται να κρατάει μέχρι τις 4 Αυγούστου, και με τη θερμοκρασία «να κυμαίνεται από 41 έως 43 βαθμούς στο εσωτερικό και από 34 έως 38 στα παράλια».

Από 5/8 ίσως παρατηρηθεί πτώση της θερμοκρασίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ