Καφέ-μπαρ στη Λάρνακα θέλει να του βρεις όνομα

Αέρας … δημοκρατίας και πρωτοτυπίας φυσάει στη Λάρνακα, όπου ντόπιος επιχειρηματίας εγκαινίασε μέσω ίντερνετ δημόσια διαβούλευση για το όνομα που θα δώσει στο μαγαζί του.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως γράφει το Larnaka Online,  ένας νέος χώρος «που φιλοδοξεί να κερδίσει τις καρδιές των συμπολιτών μας» ξεκινά τη λειτουργία του στη Λαϊκή Γειτονιά της πόλης.

«Σε ένα μοναδικό κτίριο, στη γωνία Κλεάνθη Καλογερά και Πιερίδη, που είναι καταχωρημένο από το Τμήμα Αρχαιοτήτων ως αρχαίο μνημείο. Το χαρακτηρίζουν μεγάλες καμάρες, πέτρα, ξύλο και μεγάλες πόρτες. Όλα αυτά σε ταξιδεύουν σε άλλες, νοσταλγικές εποχές της παλιάς Λάρνακας. Ο χώρος ετοιμάζεται με μεράκι και σεβασμό στον ιστορικό διάκοσμό του».

Το μαγαζί θα λειτουργήσει ως καφέ-μπαρ με «όλων των ειδών καφέδες , έξυπνα cocktails αλλά και μοναδικά ελληνικά καθώς επίσης και κυπριακά παραδοσιακά γλυκά».

Θα υπάρχει συνοδεία ωραίας,  χαλαρής,  lounge και ελληνικής μουσικής από τον Dj Gianni Andreou.

«Θα μπορείτε να ηρεμήσετε και να ταξιδέψετε στον εσωτερικό διακοσμημένο vintage χώρο αλλά και στο εξωτερικό δροσερό πλακόστρωτο με τις γλάστρες και τα γιασεμιά. Μια ατμόσφαιρα που θα θυμίζει τις γραφικές γειτονιές της Πλάκας».

Ο νέος, επομένως, αυτός χώρος, σύμφωνα με τον συγκινητικά δημοκράτη ιδιοκτήτη, ψάχνει ονομασία και «θέλουμε να συμμετάσχετε και εσείς, οι συμπολίτες μας σε αυτό. Με απλά λόγια, ψάχνουμε νονό».

Για συμμετοχή, ωστόσο, έχουν τεθεί από τον ιδιοκτήτη οι παρακάτω όροι:

-Το όνομα να έχει σχέση με την καρδιά της παλιάς εμπορικής γειτονιάς  της Λάρνακας στην οποία βρίσκεται

 -Να είναι εύκολο στο αυτί και κατά προτίμηση ελληνικό, χωρίς να αποκλείονται και άλλες  γλώσσες. Άλλα στοιχεία μπορούν να είναι επιλογές από γλυκά και ονομασίες άλλων εποχών

 -Να μην είναι καταχωρημένο σε άλλες πόλεις .

 Ο νονός «θα έχει φυσικά τα δώρα του» και «θα μείνει στην ιστορία ότι η ονομασία ήταν δική του σκέψη».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ