Το περιστασιακό σεξ επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος

Η ποιότητα του σπέρματος που παράγει ο άνδρας, επηρεάζεται σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, από τις σεξουαλικές του συνήθειες.

 


Article featured image
Article featured image

Ερευνητές από το Κολλέγιο του Γούστερ, στο Οχάιο των ΗΠΑ, θέλησαν να εξετάσουν εάν η συχνή αλλαγή ερωτικών συντρόφων επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος.

Διαπίστωσαν πως όταν ένας άνδρας έχει σεξουαλικές επαφές με μια καινούργια σύντροφο το σπέρμα που παράγει είναι ανώτερο ποιοτικά και μάλιστα ο άνδρας είναι πιο πιθανό να φτάσει πιο γρήγορα σε οργασμό με μια νέα σύντροφο.

Οι ερευνητές, ευελπιστούν πως τα ευρήματα της μελέτης τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Psychological Science, θα φανούν χρήσιμα ώστε να βελτιωθούν οι διαθέσιμες θεραπείες για την ανδρική υπογονιμότητα.

Η ποιότητα του σπέρματος καθορίζεται από την ποσότητα, την κινητικότητα και τη δομή των σπερματοζωαρίων. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι και οι τρεις αυτοί δείκτες είναι βελτιωμένοι όταν ο άνδρας έρχεται σε επαφή με μια καινούργια σύντροφο.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν για πρώτη φορά ότι το ανδρικό εκσπερμάτισμα, τόσο ως προς τη συμπεριφορά του όσο και ως προς τη σύστασή του, μεταβάλλεται λόγω ενός νέου θηλυκού ερεθίσματος», δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Πωλ Ζόζεφ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ