Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν πρέπει να πετάς ποτέ ούτε ένα καλαμάκι

«Σιγά μωρέ, πως κάνεις έτσι, ένα καλαμάκι ήταν» λες για να δικαιολογήσεις την πράξη σου, θεωρώντας πως ένα τόσο μικρό απόβλητο δεν θα σώσει τον πλανήτη από την καταστροφή.

 


Article featured image
Article featured image

Ενδεχομένως να ‘χεις και δίκιο.

Το ίδιο όμως σκέφτηκε ίσως και ο τύπος που, πίνοντας το αναψυκτικό του, ακολούθως έριξε το πλαστικό καλαμάκι στην θάλασσα ή απλώς το άφησε στην παραλία και το πήρε το κύμα.

Που να φανταζόταν που θα κατέληγε αυτό…

Εντάξει, δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ο καθένας από εμάς να κάνει την προσωπική του επανάσταση -αν δεν κάνω λάθος κάποιος είχε πει κάποτε πως, «επανάσταση είναι να βρίσκεσαι μόνος σου στο βουνό, να τρως σοκολάτα και να μην πετάξεις το χαρτάκι κάτω»-, σίγουρα όμως πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας πως κάθε αλόγιστη πράξη μας έχεις τραγικές συνέπειες στη φύση και στα υπόλοιπα πλάσματα που κατοικούν στον πλανήτη.

Δες για παράδειγμα πόσο και για πόση ώρα υποφέρει αυτό το τεράστιο πλην όμως συμπαθές θηλαστικό από ένα καλαμάκι που πέταξε κάποιος κάποτε.

 




This is why you should never throw your waste. Never.Poor turtle. She's suffering so much. Thanks to the guys who removed this plastic straw.Share this please.


Posted by 1 million likes against Walter J Palmer on Thursday, 13 August 2015



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ