«Πριν αρχίζεις να φωνάζεις ενάντια στην εκκλησία...»

Ένα καυστικό μήνυμα προς όλους τους «μάχιμους», όπως τους ονομάζει, άθεους, δημοσίευσε ο Όμιλος Ελεύθερης Σκέψης Κύπρου (Cyprus Freethinkers).

 


Article featured image
Article featured image

«Συχνά ακούμε άθεους να τα ρίχνουν στην εκκλησία γιατί καταχράζεται λεφτά, εξουσία και "μολύνει" τα μυαλά του κόσμου με ανοησίες, όταν την ίδια στιγμή πολιτικοί, συντεχνιακοί και λοιποί επιτήδειοι είναι χέρι-χέρι με την εκκλησία, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική για να βολέψουν μια ομάδα έναντι μιας άλλης.

Πριν λοιπόν αρχίζεις να φωνάζεις ενάντια στην εκκλησία και για το πως "εξουσιάζει" τη ζωή σου, δες τριγύρω σου πόσοι από τους "πολέμιους" άθεους είναι τρόφιμοι του κράτους που πληρώνεις με τους φόρους σου, για να σε κοροϊδεύουν και να σε εξουσιάζουν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.


Η ιδέα είναι να δαγκώσεις το ίδιο τυράκι που δαγκώσανε οι θρήσκοι αλλά σε άλλο πιάτο


Συνήθως θα ανακαλύψεις ότι αυτοί που μάχονται ενάντια στην εκκλησία είναι κυβερνητικοί, ημικυβερνητικοί, ακαδημαϊκοί-κυβερνητικοί με κλίμακα, συντεχνιακοί που σε εκμεταλλεύονται πάνω από τον παχουλό μισθό και τη θέση αφυπηρέτησης, ακριβώς όπως κάνουν και οι παπάδες. Θέλουν απλώς να αλλάξεις στάνη, όχι μυαλό.

Η ιδέα είναι να δαγκώσεις το ίδιο τυράκι που δαγκώσανε οι θρήσκοι αλλά σε άλλο πιάτο. Δεν έχει σχέση εάν η φανταστική εξουσία είναι επουράνια ή επίγεια - και τα δύο είναι κατασκευάσματα ανθρώπων για να ζούνε βδέλλες πάνω στην πλάτη σου».

 

Από το 2012, ο Όμιλος Ελεύθερης Σκέψης Κύπρου έχει εγγραφεί επίσημα ως σωματείο και σύμφωνα με το καταστατικό του, δημιουργήθηκε για να δώσει μια ευκαιρία για συζήτηση και γόνιμη αντιπαράθεση σε ανθρώπους που αναζητούν απαντήσεις και αγωνίζονται να διαμορφώσουν τις απόψεις τους για τη ζωή, κάτω από το πρίσμα της λογικής και της διαθέσιμης γνώσης, και ανεξάρτητα από τις παραδόσεις, τις αυθεντίες ή τις κατεστημένες αντιλήψεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ