Έρχεται το βιβλίο που «πίνεται»

Έρχεται ένα νέο βιβλίο, το οποίο διαφέρει από τα υπόλοιπα, καθώς δεν διαβάζεται μόνο, αλλά και «πίνεται».

 


Article featured image
Article featured image

Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ήσαν πετυχημένες οι πρώτες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του καινοτομικού βιβλίου τους που διαθέτει σελίδες-φίλτρα, τις οποίες μπορεί να κόψει κανείς μία-μία για να φιλτράρει το νερό και να το πιει αμέσως

Κάθε σελίδα διαθέτει και οδηγίες που μπορεί να διαβάσει κανείς (εκτυπωμένες στη γλώσσα του κάθε φορά), αν και η όλη διαδικασία είναι απλούστατη.

Σχίζεις μια σελίδα, ρίχνεις από πάνω το θολό ή εν γένει ύποπτο νερό που θέλεις να καθαρίσεις και η σελίδα-φίλτρο κατακρατά σχεδόν όλα τα μικρόβια.

Μια σελίδα μπορεί να καθαρίσει έως 100 λίτρα νερού και ένα βιβλίο μπορεί να φιλτράρει τις προμήθειες νερού ενός ανθρώπου για τέσσερα χρόνια. Οι σελίδες περιέχουν νανοσωματίδια αργύρου ή χαλκού, που σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς του νερού, καθώς αυτό διαπερνά τις σελίδες.

Η νέα τεχνολογία προορίζεται κυρίως για τις φτωχές χώρες, όπου μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Θα μπορούσε όμως να αξιοποιηθεί από κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση, ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες, όπου υπάρχει υποψία ότι το νερό μπορεί να μην είναι ασφαλές.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ