Τεστ DNA στα περιττώματα σκύλων για να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες τους

Τεστ DNA στα περιττώματα σκύλων, σχεδιάζει να κάνει η Ταραγόνα, στην βορειοανατολική Ισπανία, προκειμένου να εντοπίζει τους ιδιοκτήτες που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των πιστών τους συντρόφων.

 


Article featured image
Article featured image

Ο δήμος της Ταραγόνα, ο οποίος σύμφωνα με καταμέτρηση έχει περίπου 2.800 σκύλους, θα συνεργαστεί με τοπικό πανεπιστήμιο για να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με το DNA σκύλων, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπιστούν οι κάτοχοι κατοικίδιων που αμελούν να κάνουν το καθήκον τους, δήλωσε η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη για τους δημόσιους χώρους της πόλης, Ιβάνα Μαρτίνεθ.

Ως εκ τούτου, τα περιττώματα που θα βρίσκονται στους δρόμους ή στα πάρκα θα επιτρέπουν να εντοπιστούν τα ίχνη του «δράστη» και επομένως και του κυρίου του, ούτως ώστε να επιβάλλεται ένα πρόστιμο.

«Σήμερα, αν η αστυνομία δεν βρίσκεται στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε ποιος παραβαίνει τους κανονισμούς», σημείωσε.

Οι ιδιοκτήτες που θα εντοπίζονται με αυτόν τον τρόπο, δεν θα επιβαρύνονται μόνον με το πρόστιμο, αλλά και με τις δαπάνες που έγιναν για την πραγματοποίηση του τεστ DNA.

Το δημοτικό συμβούλιο της παραθαλάσσιας αυτής πόλης των περίπου 135.000 κατοίκων επιθυμεί να αρχίσει να δημιουργείται αυτή η βάση δεδομένων «το ταχύτερο δυνατό», κατέληξε η Μαρτίνεθ, χωρίς ωστόσο να δώσει στην δημοσιότητα ημερομηνία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ