Οι Οικολόγοι μιλούν για το Μακένζι

Σούσουρο γίνεται τις τελευταίες μέρες στο Μακένζι με τους αφρούς και τη δυσοσμία που εμφανίστηκαν στην παραλία και οι Οικολόγοι Λάρνακας ένιωσαν την ανάγκη να τοποθετηθούν δημόσια.

 


Article featured image
Article featured image

«Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονος αναβρασμός ανάμεσα σε πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε διάφορες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες λόγω της εμφάνισης στην παραλία Μακένζι αφρών στο νερό  και έντονης δυσοσμίας.

Η επαρχιακή επιτροπή Οικολόγων Λάρνακας νιώθει για ακόμα μια φορά την ανάγκη να τοποθετηθεί δημόσια όσο αφορά την επικρατούσα κατάσταση στην συγκεκριμένη παραλία.

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει στην περιοχή μια άναρχη τουριστική ανάπτυξη γεγονός που έχει αλλάξει δραματικά την παραδοσιακή εικόνα που είχε πριν λίγα χρόνια η περιοχή στο Μακένζι. Αρκετοί επιχειρηματίες προχώρησαν προφανώς  με τις ευλογίες της τοπικής αρχής στην αλλοίωση του χώρου πρασίνου της συγκεκριμένης παραλίας. Η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί ραγδαία χωρίς να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ως προς την αλλαγή πολιτικής στην διαδικασία συγκομιδής αποβλήτων.

Όσο αφορά την έντονη δυσοσμία που επικρατεί στην περιοχή ως Οικολόγοι εδώ και αρκετά χρόνια φέραμε αυτό το ζήτημα στην επιφάνεια και αφορά καθαρά τα αντλιοστάσια που έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν από το αποχετευτικό Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας. Συγκεκριμένα - μετά από έρευνα - διαπιστώσαμε ότι η αιτία του κακού είναι ένα ειδικό λάστιχο καουτσούκ στο κάλυμμα του αντλιοστασίου που φθείρεται με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται από το κενό που δημιουργείται δυσοσμίες. Έχουμε ζητήσει να αυξηθούν οι  έλεγχοι και σε τακτά χρονικά διαστήματα να προχωρεί η αντικατάσταση του ελαστικού καλύμματος από καουτσούκ.

Όσο αφορά το θέμα του αφρού στην παραλία αυτό δημιουργείται όταν υπάρχει θαλασσοταραχή και προέρχεται από τις ρίζες των φυκιών. Λόγω της ύπαρξης μικρών κουφωμάτων στην άκρη της παραλίας και κοντά στο κύμα δημιουργήθηκαν μικρές λίμνες με το νερό και τον αφρό.

Καλούμε τόσο τον δήμαρχο όσο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να συνεργαστούν και να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της πόλης μας. Ως Οικολόγοι θα συνεχίσουμε να έχουμε μια ωφέλιμη συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης με άξονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής, υγείας και ασφαλείας των απλών πολιτών».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ