Δικαστής έστειλε χούλιγκαν σε μπουτίκ της αντίπαλης ομάδας αντί στη φυλακή

Μήπως να ξεκινούσε και το δικό μας, κυπριακό δικαστήριο να εφαρμόζει τέτοιες πρακτικές σε παρόμοιες περιπτώσεις; Μόνο έτσι ίσως θα καταφέρναμε να μειώσουμε το μίσος που σε ορισμένες περιπτώσεις αισθάνονται κάποιοι ανεγκέφαλοι για οπαδούς άλλων ομάδων, απλώς και μόνο επειδή τους βλέπουν με χρώματα, φανέλες και σήματα διαφορετικά απ’ αυτά που φοράνε οι ίδιοι.

 


Article featured image
Article featured image

«Αγοράστε τη στολή της Μπάγερν Μονάχου και η ποινή σας θα μειωθεί». Αυτή ήταν η περίεργη, αλλά ευρηματική, απόφαση Γερμανίδας δικαστή για δύο οπαδούς αντίπαλης ποδοσφαιρικής ομάδας που δικάζονταν για επίθεση κατά φιλάθλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, η Κάριν Γιούνγκ εκνευρίστηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για το ό,τι οι δύο κατηγορούμενοι δεν εξέφρασαν μεταμέλεια, ούτε ομολόγησαν την πράξη τους, αρνούμενοι και να κατονομάσουν έναν συνεργό τους στην επίθεση το περασμένο καλοκαίρι κατά φιλάθλου της Μπάγερν έπειτα από αγώνα με την ομάδα Μόναχο 1860.

«Σκέφτηκα τι θα τους πείραζε πραγματικά. Άνθρωποι σαν αυτούς εξοργίζονται με τέτοια μέτρα» εξήγησε η δικαστής.

Υπό την απειλή ποινής 15μηνης φυλάκισης, οι κατηγορούμενοι έσπευσαν να αγοράσουν στο θύμα τους μία στολή, ένα κασκόλ και ένα καπέλο της Μπάγερν για να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

«Γι’ αυτούς, είναι η πιο βαριά ποινή» εξήγησε ο συνήγορός τους, ενώ το θύμα της επίθεσης συμφώνησε με την απόφαση της δικαστή.

Τι λέτε, δεν είναι σοφότερο κάποιοι να μπαίνουν στη μπουτίκ της αντίπαλης ομάδας παρά στη φυλακή;


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ