Φεστιβάλ Αγίας Νάπας με Φραγκούλη, Λέκκα & Θαλασσινό

Ο Δήμος Αγίας Νάπας επανέρχεται με ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση, το Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 25 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, με ελεύθερη είσοδο.


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για μια υψηλού επιπέδου πολιτιστική εκδήλωση, η οποία για 31 χρόνια τώρα προσφέρει ποιότητα πολιτισμού και έμπρακτα τιμά ολόκληρη την Ιστορία και την παράδοση της Κύπρου. Είναι ένας διεθνής πόλος, σημείο αναφοράς για το τραγούδι, το χορό, την παράδοση αλλά και σημείο αναφοράς για τον παραδοσιακό και σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει και φέτος διεθνείς καλλιτέχνες καθώς και διεθνή χορευτικά σύνολα παράδοσης, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, προσφέροντας μία ανάσα πολιτισμού και ζωής στις δύσκολες σημερινές συνθήκες.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης θα ανοίξει, στις 25 Σεπτεμβρίου, με το αφιέρωμα "Από τον Μάνο Χατζιδάκι στον Βασίλη Τσιτσάνη", με τη συμμετοχή του Βασίλη Λέκκα και του Φωνητικού Συνόλου υπό τη Διεύθυνση Ανδριάνας Σεργίδου  μαζί με  την ομάδα Χορού "Διάσταση" και το Μουσικοχορευτικό Όμιλο "Διόνυσος".

Στις 26 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί ο Μάριος Φραγκούλης, ο οποίος θα παρουσιάσει την παράσταση "Beautiful things". Στη συναυλία συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου υπό τη διεύθυνση του κυρίου Γιώργου Κουντούρη  -  Μέλη Φωνητικού Συνόλου. Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκεται η Debora Mayer.

Τέλος, στις 27 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η παράσταση "90 Χρόνια Μίκης Θεοδωράκης " με τον Παντελή Θαλασσινό και τη Σοφία Παπάζογλου.

Σημαντικό κομμάτι στο πρόγραμμα του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας είναι τα χορευτικά συγκροτήματα όπως το Τμήμα Παραδοσιακών χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννίνων , ο Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας , το Χορευτικό Συγκρότημα από την αδελφοποιημένη Πόλη της Ρωσίας Ivanovo καθώς και εθελοντικές ομάδες ΑΓΟ Επαρχίας Αμμοχώστου - Πολιτιστικός Όμιλος "Ανάδυση", μουσικό σχήμα "Προσκυνητές" Ερασιτεχνικός Όμιλος Φρενάρους και Φιλαρμονική Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, Δήμου Μέσα Γειτονιάς και Λακατάμειας.

Πέρα από το καλλιτεχνικό μέρος αξιόλογο και ξεχωριστό κομμάτι του Φεστιβάλ είναι οι επιδείξεις παραδοσιακών επαγγελμάτων, η Γεωργική έκθεση και η παρουσίαση στην αυλή του Αγροτόσπιτου του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων και διάφορες ενδιαφέρουσες εκθέσεις που θα εκτίθενται στο προαύλιο και στους γύρω διαδρόμους του Μεσαιωνικού Μοναστηριού.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας δίπλα από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι από τις 24-27 Σεπτεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 23816307, [email protected]

Χορηγοί επικοινωνίας του φεστιβάλ είναι το περιοδικό Time Out και το Ράδιο Πρώτο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ