Η Vivienne Westwood με τεθωρακισμένο έξω από την οικία του Κάμερον

H Vivienne Westwood έχει αστείρευτο ταλέντο στη μόδα και αστείρευτη φαντασία όταν θέλει να προκαλέσει.

 


Article featured image
Article featured image

Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή της είναι πως αυτά της ταλέντα τα χρησιμοποιεί και όταν θέλει να διαμαρτυρηθεί και να κάνει ακτιβιστικές δράσεις.

Κάτι τέτοιο συνέβη και σήμερα, μια και ο φακός τη συνέλαβε να καταφθάνει έξω από την κατοικία του βρετανού πρωθυπουργού. Ν. Κάμερον πάνω σε ένα ολόλευκο τεθωρακισμένο.

Ο σχεδιάστρια μόδας βρισκόταν στη θέση του οπλίτη στην οροφή του τανκ και εξαπέλυσε μια εικονική επίθεση χημικών έξω από το σπίτι στα πλαίσια της διαμαρτυρίας της για την πολιτική που ακολουθεί ο βρετανός πρωθυπουργός ως προς την αμφιλεγόμενη μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης (τεχνική εξόρυξης φυσικού αερίου).

Η Westwood ανήκει στην ομάδα των πολέμιων της πρακτικής αυτής που υποστηρίζουν πως οι επιπτώσεις για το περιβάλλον και τον άνθρωπο είναι δραματικές.    

«Ο Κάμερον κατηγορεί ξένους ηγέτες, όπως ο Πρόεδρος Καντάφι και Πρόεδρος Άσαντ για δήθεν χρήση χημικών ουσιών για τους δικούς τους ανθρώπους ως δικαιολογία για την αλλαγή του καθεστώτος. Αλλά αυτός κάνει ακριβώς το ίδιο με το λαό του εδώ για να πλουτίσει» δήλωσε η σχεδιάστρια από την πολεμίστρα του οχήματος.

Η διαμαρτυρία ήταν συμβολική και η ασφάλεια του πρωθυπουργού που βρισκόταν στο σπίτι κράτησε διακριτική στάση ενώ ο ίδιος ο Κάμερον και η οικογένειά του απουσίαζαν. 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ