Ιδρύθηκε κόμμα που λέει πως δεν είναι κόμμα

Έχετε φανταστεί το ένα, έχετε φανταστεί το άλλο μας ρωτούσαν συνεχώς τις τελευταίες μέρες μέσω σπονσαρισμένης ανάρτησής τους στο Facebook.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα είναι η μέρα που σύμφωνα με το μανιφέστο τους, όλα που δεν έχουμε φανταστεί γίνονται πραγματικότητα.

Ονομάζεται «Πνοή Λαού» και είναι το νέο κόμμα που «θα είναι ενάντια σε όλα τα κόμματα και που θα έχει ημερομηνία λήξης». Σε 7 χρόνια, μας πληροφορεί το μανιφέστο, θα διαλυθεί.

Το νέο και φρέσκο, όπως αυτοαποκαλείται κίνημα, θα κάνει επανάσταση για προηγμένη δημοκρατία, τερματισμό της κομματοκρατίας, της διαφθοράς και την ανακύκλωσης προσώπων και απευθύνεται σε εκείνους τους πολίτες που δυσφορούν, δυσανασχετούν και αηδιάζουν με αυτό που βιώνουν.

Απευθύνονται στο 45% της κοινής γνώμης που δηλώνει στις δημοσκοπήσεις ότι δεν θα ψηφίσει. Θέλουν ανθρώπους άφθαρτους στα πολιτικά πράγματα, χωρίς βαρίδια κομματικά ή άλλα, εξού και έχουν αποκλείσει από τη δράση τους όσους είναι ή έχουν υπηρετήσει στα αξιώματα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού, του βουλευτή μέχρι και του δημάρχου.

Πιστεύουν ότι με κινητοποίηση του κόσμου μπορούν να χτυπήσουν ακόμη και την πρώτη θέση στον κομματικό χάρτη και να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή του πολιτικού συστήματος.

Οι θητείες στο κίνημα θα είναι διάρκειας ενός έτους και δεν θα επιτρέπεται η απόκτηση περιουσίας ή ακόμη και το όποιο ταμείο. Όλα θα γίνονται με εθελοντική προσφορά. Απαγορεύεται ρητά η διακίνηση χρημάτων. Οι εισφορές προς το κίνημα θα γίνονται ηλεκτρονικά μόνο έναντι απόδειξης και με απόλυτη διαφάνεια. Στις συνεργασίες λένε «ναι». Φτάνει να είναι άτομα άφθαρτα, φρέσκα και να έχουν να προσφέρουν στην κυπριακή κοινωνία.

Για να μάθετε περισσότερα για αυτό το πολιτικό κίνημα και να κρίνετε από μόνοι σας τη φρεσκάδα ή μη του ζητήματος, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ