Τα Λεύκαρα ως ένα από τα 30 πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης

Τα Πάνω Λεύκαρα, βρίσκονται στον κατάλογο με τα «30 Ομορφότερα Χωριά της Ευρώπης» του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιαπωνίας (JATA).

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή την εβδομάδα θα βρίσκεται στο χωριό φωτογράφος από την Ιαπωνία, ο οποίος θα αναλάβει να αποτυπώσει τη γραφικότητα και τις ομορφιές του χωριού.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των Λευκάρων έγινε μετά από προσπάθειες συγκεκριμένου Οργανωτή Ταξιδιών της Ιαπωνίας που διοργανώνει τα τελευταία πέντε χρόνια εκδρομές στην Κύπρο, με επίσκεψη στα Λεύκαρα, με τοπικό αντιπρόσωπο το Knossos Travel.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Λευκάρων Σάββας Ξενοφώντος ανέφερε ότι «η προσθήκη άλλης μιας διάκρισης για τα Λεύκαρα μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Σίγουρα προσμετρά το γεγονός ότι το χωριό έχει διατηρήσει το χαρακτήρα του και διαθέτει στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό. Όμως δεν επαναπαυόμαστε και προσδοκούμε στη λελογισμένη ανάπτυξη, τον εξωραϊσμό των Λευκάρων και τον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων που παρέχονται».

 



 

Τα «30 Ομορφότερα Χωριά της Ευρώπης» είναι: Kilkenny (Ιρλανδία), Berat (Αλβανία), Civita di Bagnoregio (Ιταλία), Procida (Ιταλία), Conwy (Ην. Βασίλειο), Lech (Αυστρία), Hindeloopen (Ολλανδία), Λεύκαρα (Κύπρος), Rovinj (Κροατία), Soglio (Ελβετία),  Visby (Σουηδία), Setenil de las Bodegas (Ισπανία), Piran (Σλοβενία), Vlkolnec (Σλοβακία), Marianske Lazine (Τσεχία), Quedlinburg (Γερμανία), Bernkastel-Kues (Γερμανία), Golyazi (Τουρκία), Reine (Νορβηγία), Sopron (Ουγγαρία), Koprivshtitsa (Βουλγαρία), Porvoo (Φινλανδία), Saint-Cirg-Lapopie (Γαλλία), Riquewihr (Γαλλία), Sint-Martens-Latem (Βέλγιο), Zalipie (Πολωνία), Monsanto (Πορτογαλία), Ohrid (Μακεδονία), Kotor (Μαυροβούνιο), Gura Humorului (Ρουμανία).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ