Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στην Πλατεία Φανερωμένης

Η πρώτη δωρεάν Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Λευκωσίας, είναι έτοιμη να λειτουργήσει.

 


Article featured image
Article featured image

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, στις 11.00, στην Πλατεία Φανερωμένης.

Από τα εγκαίνια και έπειτα, οι πολίτες της Λευκωσίας, θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη που θα λειτουργήσει στην Πλατεία Φανερωμένης (στην μπροστινή είσοδο της εκκλησίας).

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι µια μοντέρνα κατασκευή στα πρότυπα της παραδοσιακής βιβλιοθήκης που διαθέτει βιβλία, τα οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τα δανειστεί, να τα διαβάσει και να τα επιστρέψει.

Ο κάθε χρήστης μπορεί να προσφέρει δικά του βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης.

Δεν απαιτείται συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της.

Τη βιβλιοθήκη έχουν σχεδιάσει και φιλοτεχνήσει οι αρχιτέκτονες Ελευθέριος Αµπατζής και Ειρήνη-Αιµιλία Ιωαννίδου και ανήκει σε µια σειρά ανταλλακτικών βιβλιοθηκών που έχουν στηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας και η κατασκευαστική εταιρία Ε. Σκριμιζέας ΑΒΕΕ την παραχώρησε στο Δήμο Λευκωσίας.

Όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες της Λευκωσίας, μπορούν να παραστούν στην τελετή των εγκαινίων και να ανταλλάξουν τα πρώτα τους βιβλία απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τον καφέ τους στο «Καφενείο Φανερωμένης 78-80».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ