Όλα όσα δεν ήξερες για τις ταινίες «Ρόκι»

Η πιο αναγνωρίσιμη σκηνή στην ταινία «Ρόκι», γυρίστηκε χωρίς καμία άδεια, καμία προετοιμασία και κανέναν κομπάρσο.

 


Article featured image
Article featured image

Απλά μια μέρα ο σκηνοθέτης Τζον Άβιλντσεν είπε στον Σταλόνε να τρέξει στους δρόμους της Φιλαδέλφεια, ενώ ο ίδιος τον τραβούσε με την κάμερα μέσα από ένα βανάκι.

Όταν ο Ρόκι άρχισε να τρέχει στην αγορά της Φιλαδέλφεια, ο κόσμος που τον ακολούθησε δεν ήταν κομπάρσοι, αλλά κάτοικοι.

Το συνεργείο έστησε μια κάμερα και ο Σταλόνε άρχισε τη διαδρομή του ενώ ο κόσμος τον κοιτούσε απορημένος.

 Βέβαια το σάστισμά τους ταίριαξε με την πλοκή της ταινίας, καθώς στο φακό φαίνονταν σαν να παρατηρούν με θαυμασμό τον Ρόκι, ενώ στην πραγματικότητα μάλλον αναρωτιόντουσαν ποιος ήταν ο γραφικός που έτρεχε μες τη μέση του δρόμου.

Ο άνθρωπος που του πετάει ένα πορτοκάλι, δεν είναι ούτε αυτός ηθοποιός αλλά ήταν μία αυθόρμητη κίνηση ενός περαστικού, που δεν γνώριζε ούτε ποιος ήταν ο Σταλόνε ούτε ότι τους τραβούσε κάμερα εκείνη τη στιγμή.

 Το τραγούδι, ήταν σύνθεση του Μπιλ Κόντι, είχε τίτλο «Gonna Fly Now» και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού. 

Οι τραυματισμοί του Σταλόνε

Τα γυρίσματα ήταν δύσκολα και επώδυνα για τον Σταλόνε.

Όταν γύριζαν τη σκηνή που τρέχει στη Φιλαδέλφεια, τραυμάτισε ένα τένοντα στο πόδι του και κατέληξε στο νοσοκομείο καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Στη σκηνή που χτυπάει το κατεψυγμένο κρέας, ο Σταλόνε έβαλε τόση δύναμη που οι αρθρώσεις των δαχτύλων του πιέστηκαν προς τα μέσα και μέχρι σήμερα, όταν κάνει το χέρι του γροθιά, είναι τελείως επίπεδες.

  

Ο χειρότερος τραυματισμός όμως συνέβη στο Ρόκι 4.

Ο αντίπαλος του Ρόκι στην ταινία ήταν ο Σοβιετικός μποξέρ Ντράγκο, τον οποίον υποδύθηκε ο Σουηδός, Ντολφ Λάντγκρεν. Κάποια στιγμή στα γυρίσματα, ο Σταλόνε του ζήτησε να προσπαθήσει να τον χτυπήσει πραγματικά για τα πρώτα 45 δευτερόλεπτα της μάχης. Ο Λάντγκρεν, που ήταν επαγγελματίας αθλητής, δέχτηκε χωρίς δισταγμό και του έριξε μερικά επαγγελματικά χτυπήματα. Ένα τον βρήκε στο στήθος.

Ο Σταλόνε φώναξε αμέσως να διακοπεί η σκηνή για να ηρεμήσει, αλλά συνέχισε τη δουλειά. Το ίδιο βράδυ, η πίεση του Σταλόνε έφτασε το 260 και τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο. Τον έβαλαν στην εντατική και για πέντε μέρες βρισκόταν υπό συνεχή επίβλεψη μέχρι που ξεπέρασε τον κίνδυνο.

Στο τέλος, οι γιατροί του είπαν, ότι με το χτύπημα του Λάντγκρεν, η καρδιά του είχε συγκρουστεί με τα πλευρά του και είχε αρχίσει να πρήζεται. Η ζημιά που είχε προκληθεί ήταν σαν να είχε συγκρουστεί με αυτοκίνητο! Στην ταινία πάντως νίκησε για την Αμερική, τον αδικοχαμένο συνάδελφό του και …. την Αντριάαααν.


[Πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ