Τι δείχνει για τη σχέση σας ο τρόπος που κοιμάστε

Η υγεία στην σχέση ενός ζευγαριού φαίνεται ξεκάθαρα στον τρόπο που οι δύο σύντροφοι μοιράζονται το κρεβάτι τις ώρες που κοιμούνται.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό αναφέρει μια έρευνα του πανεπιστημίου του Hertfordshire της Αγγλίας.

Ο ύπνος μαζί με τον/την σύντροφό σας, δεν σχετίζεται μόνο με το σεξ ή το πόσο πολύ ο καθένας... τραβάει τα σκεπάσματα.

Η γλώσσα του σώματός σας όταν κοιμάστε και οι συγκεκριμένες θέσεις του ύπνου που παίρνετε όταν μοιράζεστε το κρεβάτι με τον/την σύντροφό σας, μπορεί να είναι ένας δείκτης για την υγεία στην σχέση σας.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις πάνω από 1.000 ανθρώπων από τους οποίους ζήτησαν μέσω ερωτηματολογίων να περιγράψουν την θέση που προτιμούν στον ύπνο, αλλά και να αξιολογήσουν την κατάσταση της σχέσης τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:

-το 42% των ζευγαριών κοιμούνται "πλάτη-πλάτη"

-το 31% κοιμούνται αντικρίζοντας προς την ίδια κατεύθυνση (μόνο ο ένας έχει πλάτη τον άλλο)

-μόλις 4% κοιμούνται αντικριστά ο ένας με τον άλλο

-το 12% των ζευγαριών περνάνε τη νύχτα σε κοντινή απόσταση (λιγότερο από 3 εκατοστά ο ένας από τον άλλο)

-το 2% των ζευγαριών απέχουν πάνω από μισό μέτρο ο ένας από τον άλλο

Διασταυρώνοντας τις συνήθειες των συμμετεχόντων στον ύπνο με την αξιολόγηση της σχέσης τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τα ζευγάρια που κοιμούνται κοντά ο ένας στον άλλο, το 86% δηλώνει "ευτυχισμένος/η" με τον/την σύντροφό του/της, ενώ το ποσοστό αυτό πέφτει στο 66% στα ζευγάρια που κοιμούνται μακριά ο ένας από τον άλλο.

Επίσης, το άγγιγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου αποδείχτηκε ότι είναι σημαντικός δείκτης της ευτυχίας ενός ζευγαριού. Το 94% των ζευγαριών που αρκετές φορές μέσα στη νύχτα ακουμπάει ο ένας τον άλλο με κάποιον τρόπο δήλωσε ότι έχει ευτυχισμένη σχέση. Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 68% μεταξύ των ζευγαριών που δεν έχουν καμία επαφή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Βέβαια, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψιν, όπως οι χρόνιες συνήθειες ύπνου κάποιου ατόμου (πχ άνθρωποι που κοιμούνται κρατώντας ένα μαξιλάρι), ή το ωράριο του ύπνου που μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε σύντροφο. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν αντέχουν την αναπνοή κάποιου επάνω τους όταν κοιμούνται. Όλα αυτά είναι ελαφρυντικοί παράγοντες που δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι η σχέση σας έχει πρόβλημα.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ