Όταν ο σιουσιούκκος γίνεται ποίημα

Η ποίηση συναντά το ντοκουμέντο και γίνονται έκθεση στο Θκιό Ππαλιές.

 


Article featured image
Article featured image

Ο ταλαντούχος και αλανιάρης φωτογράφος Παναγιώτης Μηνά παρουσιάζει στο Thkio Ppalies δουλειά του με τίτλο «Cataclysm».

Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν καταπιάνονται με την ευρύτερη έννοια των φεστιβάλ στην Κύπρο. Κάτι σαν φωτογραφίες - ντοκουμέντα από κυπριακά φεστιβάλ.

Που είναι όμως και σαν ποίηση.

 

«Ο Παναγιώτης χρησιμοποιεί τον χαρακτηριστικό του free-play αυτοσχεδιασμό, που ούτε ντοκιμαντέρ είναι ούτε και μυθοπλασία. Η ανθρωπολογική μέθοδος μελέτης που δημιουργεί είναι περισσότερο ποιητική παρέμβαση παρά επιστημονική παρατήρηση», γράφει κατατοπιστικά η πρόσκληση.

«Το φεστιβάλ ως όρος χρησιμοποιείται συχνά και από πολλούς. Από διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και για πολύ διαφορετικούς λόγους. Πολλοί άνθρωποι πάνε σε φεστιβάλ και δε ξέρουν καν τι γιορτάζουν και γιατί», εξηγεί στη CITY ο ίδιος ο φωτογράφος.

 

Το «Cataclysm» ο Παναγιώτης το αντιλαμβάνεται περισσότερο με την αγγλική του ερμηνεία, ως κάτι δηλαδή που τα πάντα διαλύει.

Οι φωτογραφίες του, πιστεύει, χρησιμοποιούνται αλληγορικά για θέματα κοινωνικά, θέματα πολιτικά.

 


Ούτε ντοκιμαντέρ είναι ούτε και μυθοπλασία


 

Παράλληλα , οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν και σε έντυπη έκδοση, η οποία θα συνοδεύεται με κείμενο του Μεξικανού νεαρού συγγραφέα Christopher Rey Pérez.

Ενός συγγραφέα με τον οποίο ο φωτογράφος ταυτίστηκε, αφού εντόπισε στα κείμενα του, όπως μας είπε, κοινά στοιχεία με τη δική του δουλειά.

«Το κείμενο του Κρίστοφερ δεν είναι περιγραφή της έκθεσης. Έχει να κάνει ίσως με το πώς διαβάζονται οι δικές μου φωτογραφίες από έναν άνθρωπο που ζει στην άλλη άκρη του κόσμου».

 

Το opening της έκθεσης θα γίνει την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015 στις 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του ίδιου μήνα.

 

FACEBOOK EVENT

 

Π.Δ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ