Ξεναγήσεις από το Λεβέντειο Μουσείο

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας οργανώνει ειδικές ξεναγήσεις στις περιοδικές του εκθέσεις «Τα Σταμπωτά Μαντήλια και ο Τελευταίος Μαντηλάρης» και «Η Αικατερίνη Κορνάρο πάει στην Όπερα».



 


Article featured image
Article featured image

Η Ξενάγηση «Τα Σταμπωτά Μαντήλια και ο Τελευταίος Μαντηλάρης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί.

Ο επισκέπτης μέσα  από τη ξενάγηση θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία της τέχνης των σταμπωτών μαντηλιών στον τόπο μας, όπως και το επάγγελμα των Μαντηλαριδων που έχει οριστικά εγκαταλειφθεί. Η  τέχνη των σταμπωτών καθόρισε τις ενδυματολογικές παραδοσιακές συνήθειες των  γυναικών αλλά και των αντρών της Κύπρου από το 18ο αιώνα μέχρι και τα μέσα του 20ου.

Επίσης το Μουσείο μετά από τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης, τον περασμένο Ιούνιο, σχετικά με την Όπερα της Βασίλισσας της Κύπρου Αικατερίνης Κορνάρο και μετά από το τεράστιο ενδιαφέρον που επέδειξε το κοινό, προσφέρει στους επισκέπτες του δύο ακόμα ειδικές ξεναγήσεις στη μόνιμη αίθουσα «Αικατερίνη Κορνάρο» και ακολούθως στην αξιοπρόσεκτη μικρή περιοδική έκθεση «Η Αικατερίνη Κορνάρο πάει στην Όπερα».

Το 2015 η αίθουσα έχει ανανεωθεί και εμπλουτιστεί με νέα εξαίρετα και εν μέρει μοναδικά έργα αφιερωμένα στην Αικατερίνη Κορνάρο. Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες η αίθουσα εμπλουτίστηκε ακόμα περισσότερο με τρία καινούργια εκθέματα της συλλογής Μιχάλη Ζεϊπέκκη. Ο επισκέπτης μέσα από τις ξεναγήσεις θα έχει την ευκαιρία να ταξιδεύσει στον κόσμο της μουσικής του 19ου αιώνα. Παρτιτούρες, σχέδια οπερατικών κοστουμιών και γκραβούρες θα τον μεταφέρουν στο Παρίσι, Μόναχο, Βιέννη, Λονδίνο, Νεάπολη, όπου ανεβάστηκε για πρώτη φορά η Όπερα της τελευταίας βασίλισσας της Κύπρου Αικατερίνης Κορνάρο.     

Οι ξεναγήσεις με θέμα «Αικατερίνη Κορνάρο, η τελευταία βασίλισσα της Κύπρου. Ιστορία και Μύθος: Τα εκθέματα διηγούνται» θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, η ώρα 17.00.

Δηλώσεις συμμετοχής: 22661475 ή info@leventismuseum.org.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ