Φινλανδία: εθνικιστές με στολές Κου Κλουξ Κλαν επιτέθηκαν σε λεωφορείο με πρόσφυγες

Λεωφορείο στη Φινλανδία που μετέφερε περίπου 40 πρόσφυγες, σε ένα νέο κέντρο υποδοχής δέχθηκε επίθεση από ομάδα εθνικιστών, κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν στολές Κου Κλουξ Κλαν.

 


Article featured image
Article featured image

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Yle μετέδωσε εικόνες που δείχνουν 30 με 40 διαδηλωτές να πετούν πέτρες, κροτίδες και καπνογόνα εναντίον του λεωφορείου, τη στιγμή που έφθανε στο Λάχτι, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά του Ελσίνκι.

Το Yle επίσης δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του τη φωτογραφία ενός διαδηλωτή ντυμένου όπως τα μέλη της αμερικανικής ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, με τη γνωστή κωνική λευκή μάσκα που καλύπτει όλο το κεφάλι, ο οποίος κρατά τη φινλανδική σημαία και φωνάζει υβριστικά συνθήματα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν, μετέδωσε το φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT.

«H κυβέρνηση της Φινλανδίας καταδικάζει έντονα τις ρατσιστικές διαδηλώσεις τη χθεσινή νύχτα εναντίον αιτούντων άσυλο που έφθασαν στη χώρα. Η βία και οι απειλές βίας είναι απαράδεκτες και πάντα καταδικαστέες», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι απειλές και η βία σε βάρος των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών είναι απολύτως καταδικαστέες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα μέσω Twitter.

Επίσης πέταξαν βόμβα μολότοφ σε κέντρο υποδοχής στην Κούβολα, επίσης στον νότο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Να θυμίσουμε ότι η Φινλανδία ήταν η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απείχε από την ψηφοφορία αυτής της εβδομάδας για τη μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες - μέλη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ