Ήρθε το stick PC [ένα PC σε μέγεθος USB stick]

Αλήθεια, έχεις προσέξει ότι η αγορά άρχισε να κατακλύζεται από τα λεγόμενα «stick PC», υπολογιστές δηλαδή σε μέγεθος ενός USB stick που απλά συνδέονται σε μια οθόνη/τηλεόραση και παίζουν;

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για ένα νέο «trend» στην αγορά των υπολογιστών, το stick PC, όπου πρόκειται για έναν σταθερό υπολογιστή σε μέγεθος μικρότερο κι απ’ αυτό ενός φορητού.

Πρόκειται για συστήματα που έχουν χωρέσει σε μικρά sticks τα οποία εμφανισιακά θυμίζουν USB sticks πρώτης γενιάς: λίγο πιο ογκώδη από τα σημερινά, μακρόστενα, με το χαρακτηριστικό βύσμα στη μία τους πλευρά. Αυτό το βύσμα βέβαια στα stick PC δεν είναι USB αλλά HDMI και αποτελεί ίσως τη βασική αρχή λειτουργίας τους: προκειμένου να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα, χρειάζεστε απλά μια οθόνη ή μια τηλεόραση προκειμένου να το συνδέσετε και ένα σετ πληκτρολογίου/ποντικιού για να το χειριστείτε. Τίποτε άλλο.

Ως εκ τούτου λοιπόν, αν διασφαλίσετε ότι αυτά τα τρία θα υπάρχουν σε όποιον χώρο βρεθείτε, αγοράζοντας ένα stick PC έχετε έναν πλήρη υπολογιστή σε συσκευασία… τσέπης!

Από πλευράς επιδόσεων, τα stick PC δεν είναι ακριβώς στην «αιχμή» της Τεχνολογίας, τουλάχιστον όχι ακόμα. Διαθέτουν ωστόσο αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά με επεξεργαστές Intel Atom, 2-4 GB RAM, δίσκο eMMC, υποδοχή για κάρτα μνήμης, Bluetooth και Wi-Fi.

«Φοράνε» μάλιστα Windows 8.1 και σε ορισμένες περιπτώσεις και Windows 10, οπότε μπορείτε να είστε βέβαιοι πως η χρήση ενός τέτοιου PC δεν θα διαφέρει ούτε στο ελάχιστο απ’ αυτή ενός desktop ή laptop. Εννοείται βέβαια πως δεν συστήνονται για «βαριές» δουλειές ή απαιτητικές εργασίες, ωστόσο για καθημερινή χρήση, browsing, «σερφάρισμα» στα social media και το YouTube, έλεγχο emails ή επεξεργασία αρχείων του Office, είναι μια χαρά.

Το καλύτερο όλων όσων αφορούν τα stick PC δεν είναι άλλο από την τιμή τους η οποία και δεν υπερβαίνει τα 200€.


Πηγή: Popaganda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ