Σε ποια ηλικία είναι καλύτερο το σεξ;

Σε ποια ηλικία είμαστε πιο ευχαριστημένοι από τη σεξουαλική μας ζωή;

 


Article featured image
Article featured image

Οι επιστήμονες, έχουν αναρωτηθεί πολλές φορές και έχουν πραγματοποιήσει σχετικές έρευνες προκειμένου να το διαπιστώσουν.

Τα μέχρι τώρα διαθέσιμα δεδομένα έχουν υποδείξει ότι οι άντρες φτάνουν στη σεξουαλική τους ακμή σε μικρότερη ηλικία από τις γυναίκες, όμως μια νέα αμερικανική δημοσκόπηση ανατρέπει αυτή τη θεωρία.

Χίλια άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών ερωτήθηκαν σε ποια ηλικία πιστεύουν ότι ήταν καλύτερη η σεξουαλική τους ζωή. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες απάντησαν στα 26 και οι άντρες στα 32.

«Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έτσι και το σεξ γίνεται καλύτερο όσο περισσότερο το κάνουμε και όσο περισσότερο εξασκούμαστε», δηλώνει η σεξολόγος και ειδικός σε θέματα σχέσεων Tracey Cox, συμπληρώνοντας πως «χρειάζεται χρόνος για να μάθει κάποιος να ελέγχει τον οργασμό και να κατανοήσει το πολύπλοκο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας».

Σύμφωνα με την ειδικό, το «καλό σεξ» για τους άντρες προϋποθέτει να έχουν αυτοπεποίθηση ως εραστές, ενισχύοντας τη θεωρία ότι η ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα.

Έτσι, αν και η περίφημη «σεξουαλική ακμή» είναι πιο εύκολο να αξιολογηθεί ποσοτικά, φαίνεται να παρατηρούνται μεγαλύτερες αποκλίσεις τόσο στον ανδρικό όσο και στο γυναικείο πληθυσμό σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση από τη σεξουαλική ζωή, η οποία είναι άλλωστε καθαρά υποκειμενική.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ