5 αλήθειες για το μέγεθος του πέους που (μάλλον) δεν γνωρίζατε

Ένα από τα πιο «καυτά» ζητήματα που τριβελίζουν το μυαλό τόσο των αντρών, όσο και των γυναικών, είναι το μέγεθος του πέους.

5 αλήθειες για το μέγεθος του πέους που (μάλλον) δεν γνωρίζατε

Ένα από τα πιο «καυτά» ζητήματα που τριβελίζουν το μυαλό τόσο των αντρών, όσο και των γυναικών, είναι το μέγεθος του πέους.

Article featured image
Article featured image

Το μέγεθος, παίζει σημαντικό ρόλο σε έναν άντρα, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα και λιγότερο στον... ανατομικό.

Πιο κάτω θα δείτε πέντε αλήθειες για το μέγεθός του πέους, όπως αυτές προέκυψαν από επιστημονικές έρευνες.Το μέσο μέγεθος του πέους είναι...

Το μέσο μέγεθος ενός πέους σε στύση είναι λίγο παραπάνω από 12,7 εκατοστά και η περιφέρειά του (διάμετρος) είναι 3,81 εκατοστά. Έρευνα του 2013 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι μόλις το 15% των ανδρών στις ΗΠΑ έχουν πέος μεγαλύτερο από 14,2 εκατοστά σε στύση.

 

Το μέγεθος όντως μετράει... για τα one-night stands

Έρευνα που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο στο συνέδριο της Ένωσης Ψυχολογικών Επιστημών στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, έδειξε ότι η διάμετρος και όχι το μήκος του πέους αξιολογείται ως πιο σημαντικό μέγεθος για το πέος του άνδρα όσον αφορά άτομα που έχουν μια μεμονωμένη/περιστασιακή σεξουαλική επαφή. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα πέος με μεγαλύτερη διάμετρο, προκαλεί μεγαλύτερο ερεθισμό της κλειτορίδας κατά την διείσδυση στην σεξουαλική επαφή και ως εκ τούτου οδηγεί σε πιο εύκολο οργασμό την γυναίκα, ακόμα και αν δεν υπάρχουν αισθήματα μακροχρόνιας αγάπης και ερωτικής έλξης μεταξύ αυτής και του άντρα.

 

Το άγχος του άντρα για το μέγεθος του πέους του είναι αναπόφευκτο

Έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2013 στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι τόσο οι άντρες που έχουν πέος μεγαλύτερο από τον μέσο όρο, όσο και εκείνοι που είναι λιγότερο... προικισμένοι, εκδηλώνουν τα ίδια περίπου επίπεδα στρες όσον αφορά την αντίληψη που έχουν για το μέγεθος του πέους τους. Το 35% όλων των συμμετεχόντων έδειξε ικανοποιημένο με το μέγεθος του πέους του ενώ το 30% εξέφρασε δυσαρέσκεια και σε ορισμένες περιπτώσεις εκδήλωσε συμπτώματα κατάθλιψης.

 

Η χώρα όπου γίνονται οι περισσότερες επεμβάσεις αυξητικής πέους είναι η Γερμανία

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής που δημοσιεύθηκε πριν από μερικούς μήνες. Το 18% επί του συνόλου των επεμβάσεων αυξητικής πέους σε όλο τον κόσμο γίνεται στη Γερμανία. Ακολουθούν οι Βενεζουέλα, Ισπανία και Μεξικό.

 

Είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς το μέγεθος του πέους ενός άντρα χωρίς να... το αντικρίσει

Έρευνα του 2006 που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση West African Journal of Medicine έδειξε ότι το μέγεθος του πέους δεν μπορεί να συνδεθεί επιστημονικά με το μέγεθος άλλων μερών του σώματος του άντρα, όπως η μύτη, τα αυτιά ή τα δάχτυλα των χεριών, όπως, ίσως, πιστεύουν πολλοί άνθρωποι. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι οι μεγαλύτεροι γλουτοί είναι πιο πιθανό να αποτελούν σημάδι μεγαλύτερου σε μήκος πέους από ό,τι οι μικροί γλουτοί, αλλά γενικά το μήκος του πέους δεν έχει καμία επιστημονική σχέση με την σωματική διάπλαση του ατόμου. Γενικά, δεν είναι δυνατόν να προβλέψει κανείς το μέγεθος του πέους ενός άντρα χωρίς να το δει με τα μάτια του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ