Τι φανερώνουν οι προτιμήσεις των ανδρών στο γυναικείο στήθος;

Αποτελεί παγιωμένο στερεότυπο ότι οι άντρες προτιμούν το πλούσιο στήθος, ωστόσο οι επιστήμονες, σε ορισμένες περιπτώσεις διαφωνούν με τη θεωρία αυτή.

 


Article featured image
Article featured image

Υποστηρίζουν ότι οι προτιμήσεις των αντρών στο γυναικείο στήθος συνδέονται άμεσα με το ένστικτο της επιβίωσης του ανθρώπινου είδους.

Το γυναικείο στήθος αποτελεί προϊόν της διαδικασίας εξέλιξης των ειδών, καθώς είναι απαραίτητο για να τραφεί ένα μωρό που μόλις ήρθε στον κόσμο.

Όμως είναι επίσης βασικός παράγοντας για τους άντρες όταν βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής συντρόφου.

Τι δείχνουν λοιπόν οι προτιμήσεις τους για το μικρό ή το μεγάλο στήθος;

 

1. Οι πεινασμένοι άντρες προτιμούν το μεγάλο στήθος

Το μεγάλο στήθος θεωρείται υποσυνείδητα «πηγή τροφής» για τον άντρα, καθώς είναι ενδεικτικό της διαθεσιμότητας αποθεμάτων λίπους, άρα και της πρόσβασης σε πολύτιμους «πόρους». Βρετανοί ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν την επίδραση της πείνας και του κορεσμού στις προτιμήσεις μιας ομάδας αντρών, ώστε να διαπιστώσουν ποιοι παράγοντες πράγματι επηρεάζουν τις επιλογές τους. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of Socio-Economics κατέδειξε πως οι άντρες προτιμούν σταθερά το μεγαλύτερο στήθος όταν είναι πεινασμένοι.

 

2. Οι άντρες που υποτιμούν τις γυναίκες προτιμούν το μεγάλο στήθος

Οι προτιμήσεις του άντρα στο γυναικείο στήθος είναι επίσης ενδεικτικές για τις απόψεις του σχετικά με το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία. Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior και στην οποία συμμετείχαν 300 άντρες ηλικίας 18 έως 68 ετών κατέδειξε πως οι άντρες που βλέπουν τις γυναίκες ως αντικείμενα, είναι εχθρικοί απέναντί τους και τις θεωρούν κατώτερες βρίσκουν ελκυστικό το μεγάλο στήθος.

 

3. Οι άντρες που θέλουν μια υποτακτική σύντροφο προτιμούν το μικρό στήθος

Ο ψυχολόγος Stuart Fischoff υποστηρίζει ότι οι προτιμήσεις των αντρών στο μικρό στήθος υποδεικνύουν έναν άντρα που θέλει να έχει δίπλα του μια πειθήνια, μη απειλητική και πιστή γυναίκα. Επίσης, είναι πιθανό ένας άντρας να προτιμά το μικρό στήθος επειδή η πρώτη κοπέλα που ερωτεύτηκε είχε μικρό στήθος κι έτσι διαμορφώθηκαν αυτές οι προτιμήσεις από μικρή ηλικία.

 

4. Οι ανεξάρτητοι και επιδειξιομανείς άντρες προτιμούν το μεγάλο στήθος

Ένας άντρας που προτιμά γυναίκες με μεγάλο στήθος είναι πιο πιθανό να είναι επιδειξιομανής, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology. Με άλλα λόγια, θέλει πάντα να είναι το κέντρο της προσοχής και του αρέσει να «παίζει» με τις γυναίκες.

 

5. Οι άντρες που έχουν οικονομική σταθερότητα στη ζωή τους προτιμούν το μικρό στήθος

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 στην επιθεώρηση The Journal of Socio-Economics υποδεικνύει πως ο μισθός του άντρα δείχνει ποιο τύπο στήθους προτιμά! Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άντρες που δεν έχουν σταθερή πηγή εσόδων προτιμούν συνήθως γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ