WTF, ζούμε τον Αρμαγεδώνα των γραφών;

Λίγο spooky είναι το σκηνικό αυτή τη στιγμή σε αρκετές περιοχές του νησιού,  με τεράστιες ποσότητες σκόνης να έχουν καλύψει την ήδη καυτή από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες ατμόσφαιρα.

 


Article featured image
Article featured image

Πανικός πάντως δεν ενδείκνυται, δεν βιώνουμε τον Αρμαγεδώνα των γραφών, σκόνη είναι θα περάσει.

Ειδικότερα, πρόκειται για σφοδρή αμμοθύελλα από τη Συρία που πλήττει αρκετές περιοχές της Κύπρου, μεταξύ των οποίων η Λευκωσία και η Λάρνακα.

Τα «δυσάρεστα», ωστόσο, βάσει όσων μεταδίδουν οι μετεωρολόγοι, είναι πως το κιτρινιασμένο και αποπνικτικό αυτό σκηνικό θα κρατήσει μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Η αμμοθύελλα δεν είχε προβλεφθεί και έχει αιφνιδιάσει τόσο το κοινό όσο και τους μετεωρολόγους που «πιάστηκαν» αδιάβαστοι.

Σύμφωνα με τον επίτιμο μετεωρολόγο της CITY Τάσο Ιεροδιακόνου, είναι πιθανό η αμμοθύελλα να οφείλεται στα χαμηλά βαρομετρικά που επικρατούν στη Μέση Ανατολή που σε συνδυασμό με τον τρόπο που κινείται ο άνεμος, αντίστροφα με τους δείχτες του ρολογιού, έχουν φέρει όλη αυτή τη σκόνη στο νησί.

Όπως πάντα, το κοινό και ιδιαιτέρως οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παίρνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας.

Δείτε φωτογραφίες:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ