Πρωτοχρονιάτικοι εορτασμοί: που έγιναν και που ακυρώθηκαν

Με τον φόβο της τρομοκρατικής επίθεσης, εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν στις πλατείες παγκόσμιων μητροπόλεων για να υποδεχθούν το 2016.

 


Article featured image
Article featured image

Εκτός από τα all time classic ρεπορτάζ με πλάνα με βεγγαλικά και πανηγυρισμούς για την υποδοχή του νέου χρόνου, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο ασχολήθηκαν φέτος και με τις απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε κάποιες μητροπόλεις ματαιώθηκαν εντελώς οι εκδηλώσεις ενώ αλλού αποτράπηκαν σχεδιασμένες επιθέσεις. Αρκετά όμως ήταν και τα εκατομμύρια των ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους αψηφώντας τις απειλές.

Η Αthens Voice συγκέντρωσε τα σχετικά facts για σημαντικές μητροπόλεις παγκοσμίως:

Ντουμπάι: Η χτεσινοβραδινή μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη (2 σοβαρά τραυματίες, 14 ελαφρά) οφείλεται κατά 99,99% σε βεγγαλικά κι όχι σε τρομοκρατική επίθεση.

Μόναχο: Αποτράπηκε χτύπημα που φέρεται να σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Τα πρωτοχρονιάτικα γλέντια έγιναν.

Ρίο ντε Τζανέιρο: Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα για ένα εντυπωσιακού σόου πυροτεχνημάτων που διάρκεσε 16 λεπτά.

Παρίσι: Χιλιάδες άνθρωποι γιόρτασαν στο Σανζ Ελιζέ υπό την προστασία της αστυνομίας. Συνολικά στη Γαλλία 100.000 αστυνομικοί είχαν βγει στους δρόμους.

Λονδίνο: Χιλιάδες κόσμος στις όχθες του Τάμεση, υπό το άγρυπνο βλέμμα 3.000 αστυνομικών. Μεγάλα γλέντια.

Βρυξέλλες: Ματαίωση των εκδηλώσεων. Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, κρατήθηκαν οι τρεις.

Άγκυρα: Αποτράπηκε επίθεση αυτοκτονίας.

Μαδρίτη: 25.000 μόνο επιτράπηκε να συγκεντρωθούν στην Πουέρτα δελ Σολ .

Μόσχα: Απαγορεύτηκε για πρώτη φορά κάθε συγκέντρωση στην Κόκκινη Πλατεία, έγινα όμως άλλες μικρότερες αλλού.

Βερολίνο: 1.000.000 κόσμος γιόρτασαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου (φωτογραφία)

Άμστερνταμ: 10.000 άνθρωποι παρακολούθησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων, γιορτάζοντας και την έναρξη της ολλανδικής προεδρίας στην ΕΕ.

Νέα Υόρκη: Περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι γιόρτασαν στην Τάιμς Σκουέρ με αστυνομική επιτήρηση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ