«Παρά τις τρανταχτές δηλώσεις, δεν τους πιστεύουμε»

Με ανακοίνωσή τους, οι Φίλοι της Γης Κύπρου καταδικάζουν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον Ακάμα και μας πληροφορούν πως συνεχίζουν «τον Αγώνα».

 


Article featured image
Article featured image

«Σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε τις προτάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής που ανοίγει το δρόμο για αναπτύξεις εντός της περιοχής Ακάμα. Οι προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν τη δημιουργία ενός Εθνικού Δασικού Πάρκου που δεν θα περιλαμβάνει τις περίκλειστες ιδιωτικές περιουσίες, την εκπόνηση ενός νέου Τοπικού Σχεδίου από το Τμήμα Πολεοδομίας, και την επισκόπηση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα του Ακάμα από το 2005 και μετά.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κουγιάλης μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα είναι το όνομα που θα συνδεθεί με την τσιμεντοποίηση του Ακάμα.

Παρόλα αυτά οι προτάσεις αυτές δεν είναι ξεκάθαρες και δημιουργούν πολλές ασάφειες και ερωτηματικά. Οι προτάσεις που έχουν ψηφιστεί δεν διασφαλίζουν την προστασία της περιοχής του Ακάμα και δεν εξασφαλίζουν την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων. Παρόλες τις τρανταχτές δηλώσεις, οι πράξεις φανερώνουν το αντίθετο.

Οι Υπουργοί σήμερα ψήφισαν προτάσεις

• χωρίς να υπάρχει τελικό Διαχειριστικό Σχέδιο για τον Ακάμα

• που θα ανοίξουν διόδους για οικοδομικές αναπτύξεις εντός της προστατευόμενης περιοχής

• ενάντια στην βούληση 8000 πολιτών που έχουν υπογράψει ψήφισμα ενάντια σε αυτές τις προτάσεις

• ενάντια στην βούληση 500 ατόμων που βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό και από την Βουλή ζητώντας την προστασία του Ακάμα

 

Ευχαριστούμε όσες και όσους ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας, τραγουδώντας και φωνάζοντας με αίτημα την προστασία της Χερσονήσου του Ακάμα, στις δύο κινητοποιήσεις που είχαμε.

Όμως, τίποτα δεν είναι δεδομένο και φυσικά τίποτα δεν τελειώνει εδώ!

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα κλιμακώνεται και σε αυτό ζητάμε τη συμμετοχή, τη στήριξη και τη δύναμη όλων! O Ακάμας θα σωθεί όχι από τους θεσμούς, ούτε από τα κόμματα, ούτε από τους ιθύνοντες του κράτους, αλλά από όλους εμάς!»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ