5 βήματα για να γίνεις συμπαθής στη δουλειά σου

Σίγουρα, κανείς δεν αγαπά τους «γλείφτες» -ούτε καν οι εργοδότες στις πλείστες περιπτώσεις. Σίγουρα κανείς δεν θέλει να βλέπει απέναντί του στο γραφείο έναν κακότροπο τύπο.

 


Το θέμα είναι όμως πώς βρίσκεις τη χρυσή τομή σε μια δουλειά γεμάτη διαφορετικούς χαρακτήρες;

Οι ειδικοί του HR (που 9 στις 10 προτείνουν ανέφικτα πράγματα περί εργασιακής ευτυχίας) επιμένουν ότι τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι λίγα, πολύ πιο απλά απ’ ότι νομίζουμε και πολύ συγκεκριμένα.

 

1. Μακριά από το «κουτσομπολιό γραφείου». Ναι μεν κάνει λίγο πιο «πικάντικες» τις ώρες στο γραφείο, δημιουργεί όμως κακό προηγούμενο. Μπορεί ο σημερινός στόχος να είναι η κακοντυμένη προϊσταμένη, αύριο όμως θα είσαι εσύ.

2. Γενναιοδωρία απέναντι στους συναδέλφους. Μια γλυκιά κουβέντα, ένα χαμόγελο, μια χείρα βοηθείας τη σωστή στιγμή πάντα κάνει τη διαφορά.

3. Σεβασμός και καλοί τρόποι, αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ. Ο πληθυντικός, οι ευγενικές χειρονομίες, η μετρημένη οικειότητα δίνουν την εντύπωση ανθρώπου που γνωρίζει τον ζωτικό χώρο του και δεν θα κάνει… άλματα στον δικό σου.

4. Ενδιαφερόμαστε. Πραγματικά. Όταν ο συνάδελφος φαίνεται στενοχωρημένος, ρωτάμε διακριτικά, όχι τι έχει, αλλά αν μπορούμε να βοηθήσουμε κάπως.

5. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Είτε χαλάσαμε το φωτοτυπικό είτε γίναμε αιτία να χαθεί ένα σημαντικό project έχουμε το θάρρος να σηκώσουμε το βάρος. Και κυρίως δεν κρυβόμαστε ή «δείχνουμε» κάποιον άλλο ως υπαίτιο.

 

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Eric Sherman, αρθρογράφου της «Wall Street Journal» για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη επιχειρήσεων, τα παραπάνω μαζί με τη θετική ενέργεια, την αυτοπεποίθηση και την αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε (έστω και σε καιρό κρίσης και με τα κουτσουρεμένα budgets) είναι ο καλύτερος δρόμος για το team bonding και για να γίνει κάποιος ο πιο δημοφιλής του γραφείου.


Πηγή: Lifo

Σχετικα

Στο ελληνικό καφενείο του Ριζοκαρπάσου

Εξόργισε το «bullying» παρουσιάστριας εναντίον του πρίγκιπα Τζορτζ

3 «επικίνδυνα» λάθη που κάνουν οι γυναίκες μετά το σεξ

«Τέλος» οι άδειες οδήγησης για φέτος

Μόνο 3 μέρες πρέπει να εργάζονται όσοι είναι άνω των 40 ετών

Είναι αυτή η πιο όμορφη παραλία της Ελλάδας;