6 χαρακτηριστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών

Ένας παντρεμένoς επί 40 χρόνια γράφει ένα κείμενο για όλα όσα κάνουν ευτυχισμένα τα ζευγάρια.

 


Επιπλέον, ο κύριος Jim Walkup που υπογράφει το άρθρο, είναι και Σύμβουλος Γάμου, οπότε αυτόματα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική τα όσα επισημαίνει.

Βασισμένος λοιπόν τόσο στην επαγγελματική του εμπειρία, όσο και στην προσωπική του πείρα, παραθέτει τις 6 συνήθειες των ζευγαριών-προτύπων που ζουν μαζί ευτυχισμένα.

«Πιο κάτω θα διαβάσεις για τις 6 ωραιότερες συνήθειες που ακολουθούν πιστά τα ζευγάρια με τα οποία έχω συνεργαστεί. Και, πιστέψτε με, είναι χαρακτηριστικά πραγματικά ευτυχισμένων ζευγαριών».

 

Περνούν χρόνο μαζί

Είναι φοβερό πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των ζευγαριών που με επισκέπτονται και οι οποίοι δεν περνούν καθόλου ποιοτικό χρόνο μαζί. Ξέρω… Τα παιδιά και η δουλειά μειώνουν πολύ τις ευκαιρίες τους να μείνουν για λίγο μόνοι. Αλλά πάντα υπάρχει λύση! Δεν μπορείς να συνδεθείς συναισθηματικά με κάποιον που δεν περνάς χρόνο μαζί του. Είναι προφανές και στοιχειώδες βήμα για να μείνει η αγάπη ζωντανή. Μην το σκέφτεστε. Βγάλτε ατζέντα και μολύβι, βρείτε αμέσως μια ημερομηνία που να βολεύει και τους δύο, καθορίστε ένα πάγιο «ραντεβού» και τηρείστε το!

Αναγνωρίζει ο ένας τις πράξεις αγάπης του άλλου

Ο καθένας ορίζει και αξιολογεί διαφορετικά τις χειρονομίες αγάπης μέσα σε μία σχέση. Συμβαίνει, λοιπόν, πολύ συχνά, τα ζευγάρια να έχουν εντελώς διαφορετική «γλώσσα αγάπης». Μικρές κινήσεις αγάπης του συντρόφου σας, μπορεί να περνούν απαρατήρητες για εσάς -και το αντίστροφο. Μια καλή κουβέντα μπορεί να μην κάνει καμία εντύπωση σε σας, αλλά για εκείνον να είναι η μέγιστη έκφραση αγάπης! Καμία πράξη αγάπης δεν πρέπει να μένει στο σκοτάδι, γι’ αυτό -αν δεν είστε σίγουροι- ρωτήστε. Μπορεί ο καλός σας να ένιωσε το μέγεθος της αγάπης σας απλώς επειδή του μαγειρέψατε το αγαπημένο του φαγητό ή μπορεί να χρειάζεται κάτι παραπάνω… Αξίζει να το διευκρινίσετε.

Αγκαλιάζονται σφιχτά

Δεν αναφέρομαι σε μια μικρή, γρήγορη αγκαλιά. Μιλάω για τις μεγάλες αγκαλιές όπου ο ένας κρατάει σφιχτά στα χέρια του τον άλλο και νιώθει ότι όλος ο κόσμος είναι αυτή η αγκαλιά. Τις αγκαλιές τις συνιστώ στους ασθενείς μου σαν φάρμακο. Πείστε τον εαυτό σας να αγκαλιάσει το ταίρι του σφιχτά, δυο φορές την ημέρα -αργά ή γρήγορα, μέσα σ’ αυτή την αγκαλιά, θα βρείτε ανακούφιση και ευτυχία.

Ξέρουν να ακούν (χωρίς να διακόπτουν)

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν μάθει να ακούν σιωπηλά. Πρέπει να είστε καλός ακροατής για να διατηρήσετε ζωντανή την αγάπη. Όταν ο σύντροφός σας μιλάει για όσα σκέφτεται/νιώθει/έκανε κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να ακούτε προσεκτικά και χωρίς διακοπή. Σβήστε τις δικές σας σκέψεις, κοιτάξτε τον στα μάτια και ακούστε με αφοσίωση όσα έχει να πει. Βασικά, το μόνο που χρειάζεται είναι να ακούτε και να κατανοείτε τον συνομιλητή σας πραγματικά. Δεν είναι πάντοτε απαραίτητο να δώσετε τα φώτα σας -καμιά φορά οι άνθρωποι χρειάζονται μόνο ένα υπομονετικό αυτί.

Μιλά ο ένας στον άλλο για τα προβλήματά του

Αν δεν ενημερώσετε το σύντροφό σας για τα προβλήματά σας, δεν θα μπορέσει να σας βοηθήσει να τα ξεπεράσετε. Είναι σημαντικό σε μία σχέση να εισπράττεται η διάθεση για αλληλεγγύη και βοήθεια. Επίσης, είναι πιθανό ο/η σύζυγός σας να έχει πραγματικά τη λύση για κάποιο σας πρόβλημα και η συμβουλή του να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη. Οι ευτυχισμένοι γάμοι -και οι κάθε είδους μακροχρόνιες σχέσεις- στηρίζονται στην αμοιβαία διάθεση επίλυσης των προβλημάτων κάθε είδους.

Παίρνουν όλες τις αποφάσεις από κοινού

Από το πότε θα βρεθείτε με τους φίλους σας μέχρι το τι χρώμα θα είναι το καινούριο αυτοκίνητο, όλες οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από κοινού. Ειδικά αυτές που αφορούν τα παιδιά. Η κοινή συναίνεση δεν σημαίνει μόνο κατανόηση και συνεννόηση, σημαίνει και μοίρασμα των ευθυνών. Επομένως, κουβεντιάζοντας με τον σύντροφό σας πριν την λήψη κάποιας απόφασης, μειώνετε την πιθανότητα τσακωμού και επίρριψης ευθυνών, αν κάτι πάει στραβά.Εν κατακλείδι, το «μυστικό» είναι να μένετε στα καλά! Σε όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια, υπάρχει ένα κοινό: και οι δύο εμμένουν στα καλά. Στις καλές στιγμές, στα καλά χαρακτηριστικά, στα καλά συναισθήματα. Κάντε ένα κοπλιμέντο, αντί να κριτικάρετε. Όταν θυμώνετε με τον σύντροφό σας σκεφτείτε όλους τους λόγους που τον αγαπάτε και θα σας περάσει. Συζητήστε, αγκαλιαστείτε, ακούστε.


Πηγή: Huffington Post

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ