Πρόσφυγες στη Βρετανία ζουν σε σπίτια με κόκκινες πόρτες

Παροξυσμό σχολίων έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η είδηση πως αιτητές ασύλου στη Βρετανία ζουν σε σπίτια με κόκκινες πόρτες, κάτι που παραπέμπει σε Χίτλερ και Ναζί.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο, οι πόρτες με το κόκκινο χρώμα καθιστούν πολύ εύκολη την αναγνώριση των σπιτιών των προσφύγων και «διευκολύνουν» τους βανδάλους που ευθύνονται για τις επιθέσεις σε σπίτια όπου διαμένουν Σύροι.

Τα σπίτια αυτά βρίσκονται συγκεκριμένα στο Middlesbrough στη βορειοανατολική Βρετανία και πρόσφυγες που κατοικούν στην περιοχή έχουν καταγγείλει ότι δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις -τους πετούν αυγά, περιττώματα σκύλων και πέτρες. Κάποιοι τους βρίζουν, τους αποκαλούν βρώμικους και τους φωνάζουν «φύγετε από τη χώρα». Κάποιοι μάλιστα, χάραξαν τα σύμβολα του Εθνικού Μετώπου στις πόρτες τους.

«Μας έβαλαν πίσω από κόκκινες πόρτες, όταν οι άνθρωποι τις βλέπουν, ξέρουν ότι εδώ μένουν πρόσφυγες που καταθέσει αιτήσεις ασύλου» είπε ένας από τους πρόσφυγες στους Times.

Αυτό αποτελεί σημάδι διαχωρισμού και θυμίζει τη Γερμανία του 1930, καταγγέλλουν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η εταιρεία που έχει συμβόλαιο με την κυβέρνηση για τις κατοικίες, ανέφερε ότι δεν έγινε εκ προθέσεως και υποστήριξε ότι οι περισσότερες ιδιοκτησίες τους στην περιοχή έχουν κόκκινες πόρτες. Εάν χρειαστεί θα αλλάξουν το χρώμα, αναφέρεται.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ