Τουρίστες στη Λέσβο μιλούν με πρόσφυγες [μίνι - ντοκ]

«Ελπίζουμε ότι αυτή η ταινία θα παρακινήσει τους ανθρώπους να μιλάνε ο ένας με τον άλλον και όχι ο ένας για τον άλλον».

 


Στην τελική όλοι οι άνθρωποι από το ίδιο υλικό είμαστε φτιαγμένοι. Μνημειώδης απόδειξη το παρακάτω ντοκιμαντέρ, που έγινε ως κοινωνικό πείραμα από δύο ερασιτέχνες κινηματογραφιστές στη Λέσβο.

Δύο πληθυσμιακές ομάδες κατακλύζουν τη Λέσβο κατά χιλιάδες. Για διαφορετικούς λόγους και υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Από τη μία οι Ευρωπαίοι τουρίστες και από την άλλη οι Μεσανατολίτες πρόσφυγες.

Καθισμένοι σε ένα παγκάκι στο πάρκο ή με θέα τη θάλασσα Σύριοι και Ευρωπαίοι μίλησαν για την πατρίδα, τη δουλειά, τον πόλεμο, το γάμο, τα αυτοκίνητα και τα κατοικίδια.

Οι δημιουργοί της ταινίας αναφέρουν:

«Ελπίζουμε ότι αυτή η ταινία θα παρακινήσει τους ανθρώπους να μιλάνε ο ένας με τον άλλον και όχι ο ένας για τον άλλον. Τα παγκάκια στο πάρκο ή στη θάλασσα περιμένουν καρτερικά για τις συζητήσεις μας. Μπορείς να μας βοηθήσεις με το να μοιραστείς αυτό το μήνυμα όσο το δυνατόν περισσότερο: Μοιράσου την ταινία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή με τους μαθητές στην τάξη σου. Χρησιμοποίησέ την ως κατευθυντήρια γραμμή σε μια συζήτηση σχετικά με τους πρόσφυγες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης σου, ή δείξε τη στη γιαγιά σου σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Αν κατεβάσεις τις κάρτες ερωτήσεων, μπορείς ακόμα να οργανώσεις το δικό σου απόγευμα στο παγκάκι στο τοπικό κέντρο προσφύγων. Περιλαμβάνονται επίσης κάρτες ερωτήσεων για παιδιά».

 

(επιλέξτε ελληνικούς υπότιτλους στο CC )


Σχετικα

Κάπως έτσι θα είναι το iPhone 11

12 συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά που καίει τον Αμαζόνιο

Διαμαρτυρία και στη Λευκωσία για τον Αμαζόνιο

Παγκόσμια διαμαρτυρία σήμερα για τον Αμαζόνιο

Μία (τρανή) απόδειξη ότι οι Λεμεσιανοί αντιγράφουν τους Παφίτες και τους Λευκωσιάτες

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την Κύπρο [από τη Μέση Ανατολή]