Το φετινό λεμεσιανό καρναβάλι θα είναι το μεγαλύτερο ever

Για το διάστημα από τις 3 μέχρι τις 13 Μαρτίου, ο Δήμος Λεμεσού προγραμματίζει πολλές και διάφορες εκδηλώσεις, ενώ σε ότι αφορά στην παρέλαση αυτή θα περιλαμβάνει περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη φορά.

 


Article featured image
Article featured image

Οι συμμετοχές ομάδων πεζών και αρμάτων έφθασαν τις 150, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, ενώ σημαντικό είναι πως υπάρχουν πολλές ομάδες των 500 ατόμων, κάτι που σημαίνει πως οι καρναβαλιστές θα ξεπεράσουν φέτος τις 15 χιλιάδες.

Γίνονται μάλιστα σκέψεις η παρέλαση να αρχίσει φέτος πιο νωρίς, λόγω ακριβώς των πολλών συμμετοχών, ώστε να προλάβουν όλοι να παρελάσουν με το φως της ημέρας.

Τα άρματα είναι σατυρικά, εμπνευσμένα από την οικονομική κρίση, το κυπριακό και τη βουλή, ενώ πολλές ομάδες επέλεξαν άρμα και στολές από ήρωες του μαγικού κόσμου του Disney και παραμύθια.

Στην θέση του Βασιλιά Καρνάβαλου θα είναι φέτος… μια Βασίλισσα, την οποία θα ενσαρκώσει η γνωστή καρναβαλίστρια Έλενα Παπαδοπούλου, ενώ το άρμα της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΡΙΚ, θα έχει θέμα «Λεμεσός: το διαμάντι της Μεσογείου» και θα περιλαμβάνει, εκτός από το θρόνο της βασίλισσας και μια ανάλογη με το θέμα κατασκευή, «άγρια» και επιβλητική.

Αξίζει πάντως οι φίλοι του λεμεσιανού Καρναβαλιού να βρεθούν στην πόλη από την Τσικνοπέμπτη, 3 Μαρτίου, αφού εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιηθεί η είσοδος της Βασίλισσας στην πόλη.



Πιο κάτω, ένα μίνι-ντοκιμαντέρ της CITY για το Λεμεσιανό Καρναβάλι:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ