Το «Ace of Spades» των Motorhead σκαρφάλωσε στο Top10 των βρετανικών charts

Μόλις μια βδομάδα μετά τον θάνατο του Lemmy Kilmister, στις 28 Δεκεμβρίου, το μεγαλύτερο hit των Motorhead, το «Ace of Spades», επιστρέφει στα βρετανικά charts.

 


Article featured image
Article featured image

Και καταλαμβάνει μάλιστα την πιο ψηλή του θέση που κατέκτησε ποτέ, σκαρφαλώνοντας στο Top10.

Σύμφωνα με το NME, την επίσημη εταιρεία των charts, το «Ace of Spades» βρέθηκε στη μέση της βδομάδας στο No.9, μια θέση που σαφέστατα ξεπερνάει το No.15 στο οποίο έφτασε το τραγούδι όταν πρωτοκυκλοφόρησε ως single στην Βρετανία το 1980.

Έστω κι αν τα νέα είναι ευχάριστα, με τη λογική ότι οι Βρετανοί ανακαλύπτουν εκ νέου τη μουσική των Motorhead, ο στόχος όμως των fan και δη μιας κοινότητας στο facebook που ήθελε να φτάσει το τραγούδι ως το No.1 δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Ενημερωτικά, οι δύο πρώτες θέσεις των charts είναι κατειλημμένες από τον Justin Bieber, με τα «Love Yourself» στο No. 1 και το «Sorry» να ακολουθεί.

Ο «αγώνας» όμως της σελίδας θα συνεχιστεί, αφού με ακόμα περισσότερα downloads η θέση, σημειώνει η σελίδα, μπορεί να καλυτερεύσει ως το τέλος της βδομάδας. «Ας κάνουμε το πιο ΔΥΝΑΜΙΚΟ No.1 που υπήρξε ποτέ».

Η σελίδα μάλιστα δίνει λίστες με πολυάριθμα versions του τραγουδιού που είναι διαθέσιμα σε iTunes, Amazon, 7Digital and Google Play. Να πούμε, τέλος, πως μόνο οι πωλήσεις από τις εταιρείες με έδρα τη Βρετανία θα υπολογίζονται στη βαθμολογία η οποία θα αποκαλυφθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ