Γιατί είναι έτσι σήμερα ο ουρανός της Λευκωσίας;

Αρκετοί αναγνώστες μας ποστάρουν έκπληκτοι φωτογραφίες με τον σημερινό ουρανό της Λευκωσίας και θελήσαμε να μάθουμε εάν συμβαίνει τίποτα περίεργο.

 


Article featured image
Article featured image

Cover photo: Cotsios O PikatillisΣτο κυπριακό Facebook σήμερα αρκετοί (κυρίως άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες) δημοσιεύουν φωτογραφίες με τον συννεφιασμένο ουρανό της Λευκωσίας και τις συνοδεύουν με λεζάντες όπως «wow!», «έτσι μοιάζει ο ουρανός από τον Άρη», «κάτι κακό έρχεται», «50 shapes of Grey» κλπ.

Επικοινωνήσαμε με τον «επίσημο» μετεωρολόγο της CITY Τάσο Ιεροδιακόνου για να μάθουμε τι συμβαίνει.

Τίποτα αλλόκοτο δεν θα συμβεί, μας καθησυχάζει, τα διαφορετικά σύννεφα οφείλονται απλώς σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

«Ανάλογα με το πώς είναι κάθε φορά ο καιρός, εμφανίζονται και τα αντίστοιχα σύννεφα. Τα σημερινά, για παράδειγμα, είναι πολύ διαφορετικά από της περασμένης Δευτέρας που είχαμε στην περιοχή μας την εμφάνιση ενός μετώπου με θερμές αέριες μάζες».

Από το απόγευμα σήμερα περιμένουμε επιδείνωση του καιρού και θα έχουμε μια κακοκαιρία εξπρές, μας πληροφορεί.

«Αναμένουμε βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους που στα παράλια μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφώρ. Το σύντομο αυτό πέρασμα θα διαρκέσει για δέκα με δώδεκα ώρες και αύριο το μεσημέρι θα εξασθενήσει».

 

Π.Δ

 

Φωτογραφίες που δημοσίευσε η σκηνοθέτης Αλεξία Ρόιτερ:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ