Πνίγεται στα δύσοσμα περιττώματα η Ρώμη

Δύσκολο χειμώνα λόγω... περιττωμάτων περνά η ιταλική πρωτεύουσα.

 


Article featured image
Article featured image

Εκατομμύρια αποδημητικά πουλιά που πέταξαν πάνω από τη Ρώμη στο ταξίδι τους προς το νότο «έθαψαν» την ιταλική πρωτεύουσα με τα δύσοσμα περιττώματά τους.

Οι αρχές της ιταλικής πρωτεύουσας έκλεισαν αρκετούς δρόμους της πόλης για καθαρισμό, καθώς το νερό από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, τα φύλλα των δέντρων και οι κουτσουλιές των πουλιών συνδυάστηκαν σε ένα εξαιρετικά ολισθηρό μείγμα, με συνέπεια να καταγραφούν δεκάδες ατυχήματα, πτώσεις μοτοσικλετιστών και πεζών μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ειδικότερα, έκλεισαν δρόμους κατά μήκος του Τίβερη και άπλωσαν άμμο.

Τα πουλιά που έχουν κατακλύσει τη Ρώμη είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα ψαρόνια, γνωστά και ως μαυροπούλια, που συνήθως φτάνουν στη νότια Ευρώπη τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Στη Ρώμη φέτος, για διάφορους λόγους, έμειναν στην πόλη περίπου τέσσερα εκατομμύρια πτηνά, αντί για ένα εκατομμύριο όπως τα περισσότερα έτη, με αποτέλεσμα να προκαλούνται διάφορα ατυχήματα, αλλά και ευτράπελες εικόνες όπως αυτοκίνητα εξολοκλήρου καλυμμένα από κουτσουλιές.

Εδώ και ένα μήνα δρόμοι, πεζοδρόμια, παγκάκια και μνημεία της πόλης έχουν καλυφθεί από κουτσουλιές.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα ψαρόνια βρίσκονται στα περίχωρα της Ρώμης, όπου τρέφονται κυρίως με ελιές, ενώ το βράδυ επιστρέφουν στο θερμότερο κέντρο της πόλης και κατά κύριο λόγο στις όχθες του Τίβερη.

Από μεγάφωνα εκπέμπονται ήχοι αρπακτικών πουλιών, προκειμένου τα πουλιά να απομακρυνθούν από την πόλη, ενώ επιστρατεύτηκαν και πέντε γεράκια από το Τέξας για να τα διώξουν. Ωστόσο, πέντε γεράκια απέναντι σε τέσσερα εκατομμύρια πουλιά δεν πέτυχαν και πολλά πράγματα.

Τη λύση αναμένεται να δώσει η φύση, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας στην Ιταλία θα σπρώξει τα πουλιά νοτιότερα προς την Αφρική.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ