Πιο έξυπνα τα παιδιά που περνούν χρόνο με τον πατέρα τους

Δεν είναι ότι περιμέναμε μια έρευνα να επιβεβαιώσει ότι το ισχυρό δέσιμο με τον πατέρα στα πρώτα χρόνια ενός παιδιού μπορεί να βελτιώσει τις μελλοντικές προοπτικές σταδιοδρομίας του, όταν όμως το λένε και οι ειδικοί τότε η θέση αυτή έχει άλλη βαρύτητα.

 


Article featured image
Article featured image

Στην μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Newcastle συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες με τους μελετητές να ρωτούν τις γυναίκες πόσο συχνά ο πατέρας του παιδιού τους συμμετέχει σε δραστηριότητες όπως η ανάγνωση.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Evolution and Human Behaviour, αποκαλύπτουν πως τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο με τον πατέρα τους έχουν υψηλότερο IQ.

«Ήταν έκπληξη για την έρευνα αυτή η σημαντική διαφορά στην πρόοδο των παιδιών, που ωφελήθηκαν από το πατρικό ενδιαφέρον και πως, 30 χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι που είχαν βιώσει τον ενεργό ρόλο του πατέρα τους, είχαν πιο υψηλές επιδόσεις» αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ντάνιελ Νετλ.

«Τα στοιχεία δείχνουν πως η ύπαρξη ενός δεύτερου ενήλικα κατά την παιδική ηλικία έχει οφέλη στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων που διατηρούνται και στην ενήλικη ζωή» προσθέτει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ