Βγάζει την περούκα on air παρουσιάστρια του BBC που πάσχει από καρκίνο

Από την πρώτη στιγμή που διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού, η παρουσιάστρια του BBC, Victoria Derbyshire, άρχισε να μαγνητοσκοπεί τον «αγώνα» της σε μια σειρά βίντεο-ντοκιμαντέρ.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή τη φορά αποφάσισε να βγάλει την περούκα της on air, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από τον καρκίνο και δη από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

«Έχω χάσει περίπου 30% με 50% των μαλλιών μου», είπε, βγάζοντας την περούκα. Όπως εξομολογήθηκε στη συνέχεια, για ένα μήνα έκανε εκπομπή με την περούκα χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν, γιατί δεν ένιωθε έτοιμη.

«Όταν άρχισα να φοράω περούκα, πριν από μερικές εβδομάδες, δεν το είπα στους συναδέλφους μου στη δουλειά. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να εξοικειωθείς με τον εαυτό σου», ανέφερε.

Η προσπάθεια της Derbyshire να «απομυθοποιήσει» και να άρει το φόβο γύρω από την ασθένεια έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από πολλές οργανώσεις που ασχολούνται με τον καρκίνο. Υποβλήθηκε σε μαστεκτομή τον περασμένο Σεπτέμβριο και έκτοτε αποφάσισε να τηρήσει μία ειλικρινή-γενναία στάση!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ