Ετοιμαστείτε για το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού στην Κύπρο

Γεύσεις, αρώματα και αισθήσεις από όλες τις Ηπείρους, συναντώνται στην Κύπρο, στο πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού που διοργανώνει ο  Όμιλος Διεθνών Διασυνδέσεων Απόλλων.

 


Article featured image
Article featured image

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στα πλαίσια της προσπάθειας επέκτασης της τουριστικής περιόδου του νησιού, ενώ παράλληλα οι διοργανωτές θέτουν ως στόχο την προσέλκυση και την καλλιέργεια μιας πληθυσμιακής ομάδας ανθρώπων από τον τόπο μας, αλλά και από το διεθνές κοινό, που είναι γνώστες και λάτρεις του φαγητού και του κρασιού, με γνώμονα την πολιτιστική ποικιλομορφία.

Γνωστοί σεφ από όλο τον κόσμο θα ετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν τις ευφάνταστες δημιουργίες τους, από την κουζίνα της χώρας από την οποία προέρχονται, ενώ το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει τα πιάτα αυτά.

 



Ο Hillar Hunt, Σομελιέ και Διευθυντής του Ομίλου Τροφίμων και Κρασιού της Κύπρου, θα προετοιμάσει έναν εκτεταμένο χώρο γευσιγνωσίας κρασιού με τοπικά και διεθνή κρασιά.

Παράλληλα, θα υπάρχει χώρος για καφέ και γλυκά, όπου θα παρουσιαστεί και έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής που σχετίζεται με τρόφιμα. Ακόμη, προμηθευτές και εκθέτες από την Κύπρο θα δώσουν το παρόν τους με μια ποικιλία προϊόντων, τροφίμων και δειγμάτων που θα μπορεί κανείς να δοκιμάσει αλλά και να αγοράσει.

 



Οι οικογένειες με παιδιά αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ. Έτσι, στην αίθουσα θα υπάρχει ειδικός χώρος  για παιδιά κάτω των 12 ετών, τα οποία θα συμμετάσχουν ενεργά σε διάφορες δραστηριότητες δημιουργικής μαγειρικής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη αρμοδίων.

 



Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις  5 και 6 Νοεμβρίου, 2016 στην αίθουσα ΣΤΟΑ, στη Λευκωσία και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργου Λακκοτρύπη και στηρίζεται από τους Δήμους της Λευκωσίας. 

 



*Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ ως εκθέτες παρουσιάζοντας τα προϊόντα, τις επιχειρήσεις και τις μαγειρικές τους δεξιότητες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ εδώ.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ