Δύο Κύπριοι γύρισαν τη δική τους online σειρά δράσης με Super Heroes

«Χρειαστήκαμε περίπου 1 μήνα και κάτι για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα, όπως το είχαμε στο μυαλό μας», αναφέρει ο Χρίστος στη CITY.


Article featured image
Article featured image

Δύο νέα παιδιά ο Χρίστος Νικόλα και ο Στάθης Ιακωβίδης, λίγο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, στη γυμναστική και τη φωτογραφία αντίστοιχα, είχαν την ανάγκη να καταπιαστούν με κάτι διαφορετικό, που στην Κύπρο δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο.

Χωρίς να έχουν κάποια σχέση με τη σκηνοθεσία, το σενάριο ή το στήσιμο μιας σειράς, έψαξαν, έμαθαν και άρχισαν να χτίζουν την ιδέα για το «Toy Wars».

«Το 'Toy Wars', είναι μια online σειρά γεμάτη δράση, φαντασία και πολλά κωμικά στοιχεία, το ξεκινήσαμε σαν hobby αλλά στην πορεία μας βγήκε κάτι πολύ όμορφο και αποφασίσαμε να το συνεχίσουμε».

 

Τι πραγματεύεται η σειρά;  

Η σειρά διαδραματίζεται στο σπίτι ενός νέου ο οποίος κάνει συλλογή με κούκλες σούπερ ηρώων, όπως Star wars, Marvel, DC comics, Dragon Ball, Mortal Kombat και πολλά άλλα.

Ο πρωταγωνιστής όμως είναι και φανατικός οπαδός της γυμναστικής και της καλής διατροφής. Στο δωμάτιο του έχει διάφορα συμπληρώματα διατροφής και ένα από αυτά, μια σκόνη ενέργειας για pre workout, σκορπίζεται στο δωμάτιο και δίνει ζωή στους σούπερ ήρωες.

Οι σούπερ ήρωες, όπως γίνεται και στα comics, χωρίζονται σε καλούς και κακούς, και μεταξύ τους ξεκινούν έναν αγώνα επιβίωσης και επιβολής του δυνατότερου.

 

Με ποιο τρόπο κάνατε τα γυρίσματα;

Επειδή δεν είχαμε τη δυνατότητα για κανονικό συνεργείο με κάμερες, μοντέρ, σκηνοθέτες και όλα τα σχετικά, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο *stop motion. Λόγω και της ιδιότητας του Στάθη ήταν εύκολο για μας να έχουμε πλούσιο και καλαίσθητο φωτογραφικό υλικό.

Το πρώτο επεισόδιο, που βρίσκεται από τις 7 Οκτωβρίου στο κανάλι μας Themachodude στο Youtube,  αποτελείται από περίπου 3000 φωτογραφίες και έχει διάρκεια 12 λεπτά.  

 

«Το σενάριο και το στήσιμο περιλαμβάνει στοιχεία από όλα όσα μας αρέσουν και αγαπάμε, όπως η γυμναστική, τα comics και η φωτογραφία».

 

Πότε να περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο;

Δεν ξέρουμε ακόμα πότε ακριβώς θα γίνει release, αλλά το δουλεύουμε ήδη. Σίγουρα πάντως η σειρά θα ολοκληρωθεί στα δέκα επεισόδια.

 

Και τι να περιμένουμε μετά;

Οι πρώτες σκέψεις που κάνουμε είναι η επόμενη σειρά να είναι κάτι πιο ρεαλιστικό, με πρωταγωνιστές σε πραγματικές διαστάσεις, αλλά ακόμη δεν έχουμε βρει ακριβώς το πώς θα γίνει.

 

Δεν σκέφτεστε να επικοινωνήσετε με εξωτερικό, να στείλετε τη δουλειά σας;

Ήδη έχουμε στείλει το trailer «Toy Wars», σε διάφορους πετυχημένους Youtubers του εξωτερικού, οι οποίοι μάλιστα έδειξαν ενδιαφέρον. Ο γνώστος Chris Jones της Pump Chaser, επικοινώνησε μαζί μας και μας εξέφρασε τον ενθουσιασμό του. Μάλιστα έστειλε και την «μαγική σκόνη» γύρω από την οποία εξελίσσεται η ιστορία μας.

Δεν έμεινε μέχρι εκεί όμως, αφού προώθησε τη σειρά στο κανάλι του και συμμετέχει και ο ίδιος στο πρώτο επεισόδιο με ένα μικρό βίντεο. Αυτός είναι και ο λόγος που οι διάλογοι είναι στα αγγλικά, για να μπορέσει πιο εύκολα να διαδοθεί στο κοινό του εξωτερικού.

 

Εσείς έχετε κόστος για τη δημιουργία κάθε επεισοδίου;

Πέραν από το προσωπικό χρόνο, που είναι αρκετός, υπάρχει κόστος στην αγορά των «πρωταγωνιστών», ψάχνουμε και βρίσκουμε συλλεκτικές μινιατούρες, οι οποίες είναι εξαιρετικά αληθοφανείς και προσδίδουν στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Δείτε το πρώτο επεισόδειο της σειράς Toy Wars

*Το stop motion είναι μια μέθοδος animation όπου φωτογραφίζεις το αντικείμενο σου σε αλλεπάλληλες διαδοχικές θέσεις και ενώνονται για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της κίνησης. Είναι μια χρονοβόρα μέθοδος η οποία απαιτεί χιλιάδες φωτογραφίες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ