Ανακαλύπτουμε τον κόσμο των πουλιών στο Πάρκο Αθαλάσσας και στην λίμνη Ορόκλινης

Η πτηνοπαρατήρηση είναι ένας διασκεδαστικός και προσιτός τρόπος για μια οικογένεια να έρθει πιο κοντά στη φύση. Ενθαρρύνει τα παιδιά να παρατηρήσουν γύρω τους και τα εμπνέει να νοιαστούν για τον φυσικό κόσμο.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου διοργανώνει δύο εξορμήσεις πτηνοπαρατήρησης για οικογένειες, μία στο Πάρκο Αθαλάσσας και μία στη Λίμνη Ορόκλινης, με σκοπό να εισαγάγει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο των πουλιών και της πτηνοπαρατήρησης.

Οι εξορμήσεις αυτές έχουν διπλό σκοπό: από τη μια να καλλιεργήσουν σε μικρούς και μεγάλους την αγάπη τους για τη φύση και για τα πουλιά, μαθαίνοντας τους να χρησιμοποιούν τα μάτια και τα αυτιά τους για να βρίσκουν και να παρατηρούν πουλιά και να χρησιμοποιούν κιάλια και οδηγούς αναγνώρισης πουλιών.

Από την άλλη έχουν σκοπό να ενθαρρύνουν τους γονείς να περάσουν ένα διαφορετικό και ξεχωριστό πρωινό με τα παιδιά τους έξω στη φύση.

Μαζί θα μάθουμε γιατί κάποια πουλιά μεταναστεύουν, γιατί κάποια έχουν τόσο μακριά πόδια, γιατί τα αρσενικά πουλιά έχουν πιο φανταχτερό φτέρωμα από τα θηλυκά και άλλα πολλά.

Τόσο η Λίμνη Ορόκλινης όσο και το Πάρκο Αθαλάσσας αποτελούν ιδανικές τοποθεσίες για ν’ αρχίσει κανείς πτηνοπαρατήρηση καθώς αποτελούν καταφύγιο για πολλά είδη πουλιών.

Εκτός από μεταναστευτικά είδη, στις εξορμήσεις μας θα δούμε και είδη τα οποία ζουν μόνιμα και αναπαράγονται στις δύο αυτές περιοχές.

Τα είδη που μπορεί να δούμε περιλαμβάνουν τον Καραπαττά, το Αρκοπετείναρο, την Πρασινοτζέφαλη, τη Σαξάνα, το Σαρσέλλι, τον Γκρίζο Ερωδιό, τη Χιονάτη, την Πελλοκατερίνα, τον Καλαμοκαννά, την Φραγκολίνα, την Αλκυόνη, το Σγαρτίλι, το Αμπελοπούλλι, το Σιαχίνι και πολλά άλλα!

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα καταπιαστούν με διάφορες εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που καλλιεργούν την παρατηρητικότητα τους και εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους.

Η κάθε εξόρμηση έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 μέχρι 12 χρονών και τους γονείς/κηδεμόνες τους. Η συμμετοχή στις εξορμήσεις είναι δωρεάν.

Θα παρέχουμε κιάλια, τηλεσκόπια, οδηγούς αναγνώρισης πουλιών, φύλλα δραστηριοτήτων και άλλο σχετικό υλικό. Η εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα.

 

Οι εξορμήσεις θα λάβουν χώρα στις:

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, 10:30 – 12:00, Πάρκο Αθαλάσσας, Λευκωσία

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, 10:30 – 12:00, Λίμνη Ορόκλινης, Λάρνακα

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 22455072 ή στο elena.markitani@birdlifecyprus.org.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ