Μια διαφορετική άποψη για το σημερινό περιστατικό ξυλοδαρμού σε σχολείο

Από το πρωί σήμερα, ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά. 

 


Article featured image
Article featured image

Απόψεις, αναλύσεις, βρισιές, απειλές, κατακραυγή και αποτροπιασμό. Το σημερινό περιστατικό ξυλοδαρμού με πρωταγωνίστριες ανήλικες μαθήτριες, πρέπει να μας προβληματίσει βαθιά.

Σε πρώτο επίπεδο για την συμπεριφορά των δύο κοριτσιών και σε δεύτερο επίπεδο για την συμπεριφορά όλων εμάς που αναπαράγαμε το βίντεο, με σχόλια μίσους.

Είναι κοινή λογική, η βία φέρνει βία, το bullying προκαλεί bullying και οι απειλές και το μίσος δημιουργούν τέρατα. Πώς θέλουμε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, την ίδια ώρα που εμείς οι ίδιοι με την συμπεριφορά μας τα προκαλούμε;

Η Ξένια Κωνσταντίνου σχολιάζει το σημερινό περιστατικό, εκφράζοντας μια άλλη άποψη, από τις ελάχιστες διαφορετικές που ακούστηκαν σήμερα, η οποία θεωρούμε πως αξίζει προσοχής.

Παρόλο που σαν CITY δεν συμφωνούμε πλήρως σε όλα τα σημεία που θίγει η κ. Κωνσταντίνου, όπως για παράδειγμα η στοχοποίηση της οικογένειας της κοπέλας που χτύπησε την μαθήτρια, εντούτοις πιστεύουμε πώς αυτή είναι η λογική που πρέπει να επικρατεί σε τέτοια περιστατικά και όχι το μίσος. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ