Καλωσορίσατε στο 3o Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Apollon

12 διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί τον Οκτώβριο θα παρουσιάσουν σε Λευκωσία και Πάφο ένα μουσικό πανόραμα 5 συναυλιών με μουσική δωματίου, τζαζ και κλασική ροκ. 

 


Article featured image
Article featured image

Το  Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Apollon  παρουσιάζει για τρίτη συνεχή χρονιά σειρά συναυλιών με επίκεντρο τη μουσική δωματίου, με ονόματα από το κυπριακό αλλά και το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.

Οι συναυλίες ξεκινούν με τρεις βραδιές μουσικής δωματίου (26 - 28 Οκτωβρίου) στο ξενοδοχείο Annabelle στην Πάφο, με τους διακεκριμένους, διεθνούς εμβέλειας μουσικούς Tamsin Waley-Cohen (βιολί), Katharine Gowers (βιολί),  Krzystof Chorzelski (βιόλα), Guy Johnston (βιολοντσέλο), Charles Owen (πιάνο), Virginie Bove (φλάουτο) και Γιώργο Γεωργίου (κλαρινέτο), oι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με μουσική των Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σούμπερτ, Φωρέ, Φράνκ, Poulenc, Dohnanyi, Ντβόρζακ και Afiotiti.


Όλοι οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα συμμετέχουν σε κλήρωση  2 αεροπορικών εισιτήριων για την Ελλάδα, μια προσφορά της εταιρείας Taxidoefkeries. 


Οι συναυλίες στην Πάφο θα ολοκληρωθούν στις 29 Οκτωβρίου με τους PapaGeorgio String Quartet και την τραγουδίστρια Sarah Fenwick σε ένα πρόγραμμα κλασικού ροκ και τζαζ, ενώ η συναυλία θα επαναληφθεί στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία την τελευταία φεστιβαλική βραδιά (30 Οκτωβρίου 2016).

 



Katharine Gowers by Giorgia BertazziWEB



To σχήμα PapaGeorgio String Quartet αποτελούν οι Κωνσταντίν Παπαγεωργίου, Ηρακλής Μιτέλλας, Νικόλας Παπαγεωργίου και ο Gürhan Nuray.

Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Saskia Κωνσταντίνου αναφέρει: «Σε μια προσπάθεια να διευρύνουμε το κοινό του Φεστιβάλ, και με στόχο τη διάχυση της κλασσικής μουσικής στην Κύπρο παρουσιάζουμε συναυλίες δίνοντας βάση τόσο στην πρωτότυπη κλασική μουσική, αλλά και σε συναυλίες που προτείνουν μια πιο μοντέρνα εκδοχή της.

 



George Georgiou



Οι συναυλίες ‘δωματίου’ ολοκληρώνονται με το εξαιρετικό κουαρτέτο των Papageorgio, που χρησιμοποιεί κλασικές επιρροές, εκτελώντας εναλλακτικά κομμάτια από τη ροκ μουσική καθώς κι  από  άλλα δημοφιλή είδη. Φέτος, χάρη στις TaxidoEfkeries, θα προσφέρουμε επίσης 2 αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα εντάσσοντας όλους τους κατόχους εισιτηρίων στην κλήρωση».

 



Guy Johnston



Η αποστολή της Apollon International Connections παραμένει η προώθηση του πολιτισμού στην περιοχή της Μεσογείου, παρουσιάζοντας φεστιβάλ και παραστάσεις που προβάλλουν διεθνείς αλλά και εγχώριους καλλιτέχνες, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ανάπτυξη του κοινού της μουσικής δωματίου και της κλασσικής μουσικής.

 



PapaGeorgio Quarte



Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: www.apollonconnections.com με εισιτήρια που διατίθενται στα TicketHour και ACS Courier ή με τηλεφωνική κράτηση.

 



Tamsin Waley - Cohen 2 Photographer Patrick Allen





Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy   

Τηλέφωνο: 77 77 70 40

Κρατήσεις: 99722031

Τιμή Εισιτηρίου: €15 ενήλικες / €10 μαθητές και παιδιά άνω των 12 ετών

Ειδική προσφορά: 4 βράδια συναυλιών στο ξενοδοχείο  Annabelle – €50 (κρατήσεις μέσω email)



26 - 29 Oκτωβρίου 2016, Ξενοδοχείο Annabelle, Πάφος, 8μ.μ.

30 Οκτωβρίου 2016, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 8μ.μ.



Virginie Bove

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ