Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η φεστιβαλική εβδομάδα προβολών ταινιών μικρού μήκους

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου πραγματοποιείται και φέτος με μεγάλη επιτυχία, για  έκτη συνεχή χρονιά ως διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ.

 


Article featured image
Article featured image

Αθρόα είναι η προσέλευση κοινού και επαγγελματιών του κινηματογράφου καθημερινά, οι οποίοι κατακλύζουν τόσο το Θέατρο Ριάλτο όσο και την Πλατεία Ηρώων για να παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους από την Κύπρο και ολόκληρο τον κόσμο.

Η φεστιβαλική εβδομάδα δωρεάν προβολών στην πόλη της Λεμεσού, θα κορυφωθεί την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου με τις τελευταίες προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος  καθώς και την τελετή βράβευσης, που φέτος μεταφέρεται υπαίθρια, έξω από το Θέατρο Ριάλτο.

Η πενταμελής διεθνής κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ θα ανακοινώσει τους φετινούς νικητές, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πάρτυ και προβολές μουσικών βίντεο από το πρόγραμμα Amaze Me! τα οποία θα δούμε σε led οθόνη στον εξωτερικό χώρο του Θεάτρου.

 

  

Τα βραβεία, για τα οποία διαγωνίζονται οι δημιουργοί και οι ταινίες τους είναι:

1o Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας,

2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας,

Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ

 

Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται επίσης για:

1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας

2ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας

 Παράλληλα, οι εταιρείες MS Viewpoint, Full Moon Productions και Sklavis Film Lab χορηγούν τρία βραβεία υπό μορφή υπηρεσιών σε κυπριακές παραγωγές.

Bραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, μια προσφορά της εταιρείας MS Viewpoint Ltd

Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας, μια προσφορά της εταιρείας Full Moon Productions

Bραβείο Καλύτερου Μοντάζ, μια προσφορά της εταιρείας Sklavis Film Lab

Φοιτητές από τη σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου θα απονείμουν το «Βραβείο Φοιτητών» για το πρόγραμμα «Amaze me!», μια επιλογή από κορυφαία μουσικά βίντεο, που θα δούμε στο πάρτυ λήξης του Φεστιβάλ.Όλο το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy 

Διοργανωτές

Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π. και του Θεάτρου Ριάλτο. Τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κυρίου Ανδρέα Χρίστου.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Υπότιτλοι: Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.Facebook: Int’l Short Film Festival of Cyprus

Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc16

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου)

Πληροφορίες:  Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ  77 77 77 45

www.isffc.com.cy  / www.rialto.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ