Όλα τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για το αποψινό φαινόμενο

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ktiasweather.com, απόψε η περιοχή μας θα επηρεαστεί από έντονα καιρικά φαινόμενα, εξ’ αιτίας του μεσογειακού κυκλώνα που έρχεται από την Κρήτη.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Έρικ Κίτας, δημοσιοποίησε έναν κατάλογο με όλα τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για να μειώσουμε του κινδύνους που μπορεί να προκύψουν.

 

- Ασφαλίζουμε όλα τα αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδεχομένως να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Αποφύγετε να διασχίζετε χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος τους.

- Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Προφυλαχτείτε αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπετε τον ασφαλή χώρο.

- Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ