Όλα τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για το αποψινό φαινόμενο

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ktiasweather.com, απόψε η περιοχή μας θα επηρεαστεί από έντονα καιρικά φαινόμενα, εξ’ αιτίας του μεσογειακού κυκλώνα που έρχεται από την Κρήτη.

 


Ο Έρικ Κίτας, δημοσιοποίησε έναν κατάλογο με όλα τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για να μειώσουμε του κινδύνους που μπορεί να προκύψουν.

 

- Ασφαλίζουμε όλα τα αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδεχομένως να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Αποφύγετε να διασχίζετε χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος τους.

- Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Προφυλαχτείτε αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπετε τον ασφαλή χώρο.

- Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν.


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen