Η σπουδαία συγγραφέας Άλκη Ζέη, έρχεται στην Κύπρο

Η πολυαγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων, τέσσερα χρόνια μετά την αναγόρευσή της σε επίτιμη διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, επισκέπτεται και πάλι τη Λευκωσία, αυτή τη φορά με αφορμή τη θεατρική διασκευή του μνημειώδους έργου της «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» που ανεβαίνει τη φετινή σεζόν από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, και συναντά τους αναγνώστες της σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που διοργανώνουν προς τιμήν της ο ΘΟΚ, τα βιβλιοπωλεία PARGA και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

 


Article featured image
Article featured image

Την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016, στις 7 το βράδυ, στην Kεντρική Σκηνή, αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, του ΘΟΚ, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τη σπουδαιότερη εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Σε μια συνομιλία με την Ελένη Φτιάκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Ενιαίας Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, η Άλκη Ζέη αφηγείται το παραμύθι της ζωής της και απαντά στις ερωτήσεις του κοινού.  

Η εκδήλωση έχει σκοπό να παρουσιάσει την ποικιλία του έργου της και την επίδρασή του τόσο στις μικρές ηλικίες όσο και στη λογοτεχνία των ενηλίκων και ταυτόχρονα να προβάλει την προσωπικότητα της συγγραφέα.

Στο τέλος της βραδιάς η Άλκη Ζέη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της. Μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσετε από κοντά τον ζωντανό θρύλο της νεοελληνικής λογοτεχνίας!

«Από τα μικρά μου χρόνια ως σήμερα, ας μην πω με ακρίβεια πόσα είναι γιατί θα τρομάξω κι εγώ η ίδια, έζησα έναν πόλεμο, δύο εμφύλιους πολέμους, δύο δικτατορίες και δύο προσφυγιές. Δεν τα έζησα σαν απλός παρατηρητής, αλλά παίρνοντας ενεργό μέρος κάθε φορά κι έτσι και να ήθελα δεν θα μπορούσε το συγγραφικό μου έργο να μην επηρεαστεί από τα γεγονότα  αυτά που συγκλόνισαν τον τόπο μας.

Άθελά μου η ζωή μου μπλέχτηκε μέσα στην ιστορία κι έγινα κι εγώ ένα κομμάτι της. Το συγγραφικό μου λοιπόν έργο, θέλω δεν θέλω είναι γεμάτο ιστορία… Αν πέτυχα να κάνω τα παιδιά να την ακούσουν τουλάχιστον, το μέλλον θα δείξει».

Α.Ζ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ