Το πιθηκάκι ακόμη αγνοείται… και μάλλον είναι τρομαγμένο

Το γκρίζο πιθηκάκι που κάποιοι επιχείρησαν να κλέψουν από το κλουβί του, συνεχίζει να περιφέρεται σε γειτονιές, αλλά και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Πάφου.

 


Article featured image
Article featured image

Χθες το πιθηκάκι εντοπίστηκε στα Κάτω Περβόλια, σε οικία, ωστόσο, μέχρι να προστρέξει η ιδιοκτήτρια του, η οποία ειδοποιήθηκε άμεσα, αυτό εξαφανίστηκε.

Μία μέρα πριν, ο γκρίζος πίθηκος, ηλικίας 10 ετών, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του, θεάθηκε να περιφέρεται στη Λεωφόρο Αποστόλου Παύλου και στη Λεωφόρο Αγαπήνωρος.

Σύμφωνα με δημότες, ο πίθηκος διασταύρωσε το δρόμο στο ύψος της Αγαπήνωρος και μετά από  λίγη ώρα εντοπίστηκε στη Λεωφόρο Αποστόλου Παύλου, κοντά σε κατάστημα πώλησης οχημάτων.

Με βάση τις μαρτυρίες πολιτών ο πίθηκος ανέβηκε στην κορυφή ενός δένδρου της Αποστόλου Παύλου.

Πολίτες κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο αλλά παρόλες τις προσπάθειες δεν κατέστη δυνατή η σύλληψη του.

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του Κράτους σε συνεργεία με τις Υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν κινητοποιηθεί και έχουν τοποθετήσει κλουβί- παγίδα με φρούτα με σκοπό να εγκλωβίσουν το πιθηκάκι ακριβώς κάτω από το δένδρο .

Το γκρίζο πιθηκάκι βρέθηκε να κυκλοφορεί ελεύθερο όταν άγνωστοι έσπασαν το διαμορφωμένο κλουβί που βρισκόταν έξω από την οικία της ιδιοκτήτριας του ζώου, με στόχο προφανώς να το κλέψουν.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η ιδιοκτήτρια αγόρασε το πιθηκάκι από pet shop και το κατέχει νόμιμα δέκα έτη ενώ όπως η ίδια είπε, το απώλεσε την περασμένη Τετάρτη.

Η ιδιοκτήτρια ανέφερε πως το πιθηκάκι πρέπει να είναι πολύ τρομαγμένο και για αυτό τρέχει συνεχώς.

Πληροφορίες φέρουν πάντως  αυτού του είδους τα πιθηκάκια να  εισάγονται κυρίως από τη Συρία.

Τα χρόνια ζωής του μπορούν να φθάσουν μέχρι 100 έτη, ενώ η τροφή του περιλαμβάνει κάθε ειδών φρούτα.

 Αυτός είναι ο πίθηκος που αναστάτωσε ολόκληρη την πόλη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ