3o Cyprus Jazz & World Music Showcase

Με δέκα κυπριακά σχήματα, παρουσιάσεις, συζητήσεις και Jam Session.

 


Article featured image
Article featured image

Στην 3η της εκδοχή η Πλατφόρμα Jazz and World Music Showcase, με τη συμμετοχή 10 σχημάτων και 40 περίπου μουσικών, πέραν του βασικού της προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο, συνοδεύεται από μια σειρά παράλληλων δράσεων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο Sousami, 20:30 θα πραγματοποιηθεί σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας μουσικών, διοργανωτών και προσκεκλημένων. Ένα Jam Session των μουσικών που θα συμμετάσχουν στο Cyprus Jazz & World Music Showcase, θα τους δώσει την ευκαιρία να συνεργαστούν αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε αγαπημένες μελωδίες.

Το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 1.30 μ.μ., στο χώρο της καφετέριας του Θεάτρου Ριάλτο, θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα εισηγήσεων από τους φιλοξενούμενους επαγγελματίες του είδους, κάτω από το γενικό τίτλο «Αναζητώντας αναπτυξιακές ευκαιρίες για τη μουσική τζαζ και τις μουσικές του κόσμου, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο». Πιο συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί από τους εισηγητές να κάνουν μια μικρή παρουσίαση των οργανισμών που εκπροσωπούν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε δράσεις που εμπίπτουν στο πιο πάνω πλαίσιο.

Οι παρουσιάσεις θα έχουν περισσότερο το χαρακτήρα του networking meeting μεταξύ των φιλοξενουμένων και του ακροατηρίου, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει τόσο μουσικούς όσο και επαγγελματίες της τοπικής μουσικής σκηνής (εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων, διοργανωτές φεστιβάλ κτλ).

 



Urban Trio featuring Andreas Polizogopoulos

 

Εισηγήσεις θα γίνουν από τον Dubi Lenz, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του «The Red Sea Jazz Festival» του Ισραήλ, την Raisa Siivola, εκπρόσωπο του οργανισμού Finnish Jazz Federation και τον  Tonis Tuur, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Estonia Jazz Union. Σύντομη εισήγηση θα γίνει και από Λειτουργό του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη (Creative Europe Desk).

 



TriCoolOre featuring Pantelis Stoikos

 

Στη διάρκεια του τριημέρου 17 με 19 Νοεμβρίου, οι Κύπριοι μουσικοί θα έχουν την ευκαιρία μέσα από speet mettings να γνωρίσουν και να συζητήσουν, στο πλαίσιο μια γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, με όλους τους προσκεκλημένους της Πλατφόρμας.





Nikos Charalambous Trio



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 18 Nοεμβρίου

Leonid Nesterov Trio, Trio Frisson, Rumba Attack featuring Christina Polykarpou, Takoushis Karapatakis Project και Cahit Kutrafali Quartet



Σάββατο 19 Nοεμβρίου

The Original Quartet, Nikos Charalambous Trio, Fuzz Bus, Urban Trio featuring Andreas Polizogopoulos και TriCoolOre featuring Pantelis Stoikos, Dimitris Lappas

 



The Original Quartet

 

3o Cyprus Jazz & World Music Showcase

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Παρασκευή 18 & Σάβαβτο 19 Νοεμβρίου

Ώρα: 20.30

Εισιτήρια:  €10 / 6 (ανά μέρα) & €15 / 10 (για 2 μέρες)

Ταμείο: 77 77 77 45 E-tickets: www.rialto.com.cy

Πληροφορίες: www.cymic.org.cy

 



Fuzz Bus


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ