10+1 στυγερά εγκλήματα που συγκλόνισαν την Κύπρο τα τελευταία χρόνια

Τι μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο στο φόνο;

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Σκηνή από τη δολοφονία στον Άγιο Δομέτιο / φωτογραφία: Γιώργος Μιχαήλ



Η σημερινή μητροκτονία στον Άγιο Δομέτιο ήταν ακόμη μια περίπτωση που σόκαρε το παγκύπριο, κυρίως λόγω της αγριότητά της.

«Άντρας 36 ετών άρπαξε δύο κουζινομάχαιρα και δολοφόνησε τη μητέρα του εν ψυχρώ, ενώ στη συνέχεια καθάρισε το αίμα και πήγε στην αστυνομία να παραδοθεί και να μαρτυρήσει το έγκλημα».

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή δολοφονία της 65χρονης γυναίκας, από τον 36χρονο γιό της στον Άγιο Δομέτιο, ανατρέχουμε στο πρόσφατο παρελθόν και θυμόμαστε άλλα 11 στυγερά εγκλήματα που σημάδεψαν την Κύπρο τα τελευταία χρόνια.

 

Νοέμβριος 2003: Πυρπόληση ζευγαριού στον Στρόβολο

Ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Μοσάτ, 31 ετών επισκέπτεται στο σπίτι της στον Στρόβολο την 26χρονη Στέλλα Πιερή, με την οποία διατηρούσε δεσμό. Την αναγκάζει να καθίσει στον καναπέ και την περιλούζει με βενζίνη, βάζοντας της φωτιά. Στη συνέχεια αυτοπυρπολείται.

Οι δύο κόρες της άτυχης Στέλλας από τον προηγούμενο της γάμο ήταν παρούσες στη σκηνή και φώναζαν σε βοήθεια από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

Τα δυο πτώματα βρέθηκαν από την Αστυνομία απανθρακωμένα το ένα πάνω στο άλλο πιθανότατα σε φυσική κίνηση προς την έξοδο του διαμερίσματος. Από τις έρευνες της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο Μοσάτ απειλούσε τη σύζυγό του ότι θα τη σκότωνε εάν επέμενε να προχωρήσουν σε διαζύγιο.

 

Φεβρουάριος 2004: Πυροβολεί τη φίλη του και αυτοκτονεί

Ο 53χρονος Σταύρος Σοφοκλέους από το Καλό Χωριό Λεμεσού πυροβολεί δύο φορές την 46χρονη φίλη του Αντωνίτσα Ροδοσθένους και ύστερα αυτοκτονεί με το ίδιο κυνηγετικό όπλο.

Ο Σοφοκλέους ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και συζούσε με την Αντωνίτσα, η οποία, όμως, ήθελε να τον αφήσει. Εκείνος αρχικά την απείλησε και στη συνέχεια δεν δίστασε να πραγματοποιήσει την απειλή του.

 

Φεβρουάριος 2004: Καίει τη θεία της ζωντανή

Η Έλενα Νικολάου από την Ποταμιά περιλούζει τη θεία της με βενζίνη και την καίει.

Το απανθρακωμένο πτώμα της 43χρονης Δέσπως Παναγιώτου Νικολάου από την Ποταμιά βρέθηκε απανθρακωμένο σε χωράφι τον Φεβρουάριο του 2004. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο καβγάς μεταξύ θείας και ανιψιάς οδήγησε στον τραυματισμό της Νικολάου, που έπεσε αναίσθητη στο πάτωμα του σπιτιού της. Η νεαρή, η οποία παρακολουθείτο από το Ίδρυμα Χρίστου - Στέλιου Ιωάννου και πριν από την προσαγωγή της στο Δικαστήριο εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, μετέφερε το θύμα σε χωράφι διακόσια μέτρα από το σπίτι της, όπου την περιέλουσε με βενζίνη.

Η Έλενα Νικολάου ομολόγησε στην Αστυνομία ότι προτού κάψει την άτυχη γυναίκα τής αφαίρεσε το εσώρουχο, το παντελόνι και τις παντόφλες, για να τις κρατήσει ως ενθύμιο. Μετά την αποτρόπαια πράξη της, η Νικολάου πήγε σπίτι και εξομολογήθηκε το έγκλημα στην αδελφή της.

 

Ιούλιος 2004: Ένα καμένο πτώμα στο πόρτ-μπαγκάζ μιας Μερσεντές

Σε κεντρική περιοχή της Λευκωσίας στο πορτ-μπαγκάζ μιας Μερσεντές βρέθηκε το απανθρακωμένο πτώμα του 37χρονου Παύλου Χριστοδούλου,από το Καϊμακλί. Η έρευνα της Αστυνομίας οδήγησε σε έναν Πακιστανό και έναν Κινέζο αλλά η συνέχεια αποδεικνύει πως ηθικός αυτουργός ήταν η σύζυγος του Παύλου, η Μάγδα Ελευθερίου, η οποία είχε δεσμό με τον Πακιστανό.

Μετά από τη δίκη, η Μάγδα καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών και οι δύο αλλοδαποί σε ισόβια.

 

Ιούλιος 2006: Δολοφονία με τσάπα

Ο Γιάννος Χαραλάμπους επιστρέφει σπίτι του τα ξημερώματα και επιτίθεται στον πατέρα του Χριστόδουλο Χαραλάμπους, ο οποίος βρισκόμενος σε αυτοάμυνα τον χτυπά με τσάπα και τον σκοτώνει. Ο 21χρονος Γιάννος πεθαίνει ακαριαία.

Στη δίκη φανερώθηκε ότι ο μικρός ήταν βίαιος και έσπαζε τα πάντα μέσα στο σπίτι, πριν συγκρουστεί με τον πατέρα του. Τελικά ο Χριστόδουλος Χαραλάμπους αθωώθηκε από το δικαστήριο.

 

Δεκέμβριος 2006: Μαχαιρώματα, ξύλο, πυρπόληση

Στην περιοχή Νέα Λήδρα στα Λατσιά, μία 37χρoνη μητέρα, η Ανδρούλα Γούμενου βρέθηκε δολοφονημένη. Δράστης ήταν ο 37χρονος οικοδόμος Κυριάκος Κακουλλής, ο οποίος συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να ξεπλύνει τις κηλίδες αίματος από το αυτοκίνητό του.

Η Ανδρούλα Γούμενου ήταν σε διάσταση με το  σύζυγό της, ενώ ο Κακουλλής ήταν νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Στην έρευνα της Αστυνομίας φάνηκε ότι η Ανδρούλα ζήτησε από τον Κακουλλή να διακόψουν τη σχέση τους, αλλά εκείνος άρχισε να τη μαχαιρώνει, να τη γρονθοκοπεί και να την κλωτσάει, ενώ της έδωσε τη χαριστική βολή με μία πέτρα που βρήκε δίπλα.

Στη συνέχεια, την άρπαξε από τα χέρια και την έσυρε προς το διπλοκάμπινο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο σε απόσταση περίπου 80 μέτρων. Τη φόρτωσε στην κάσα και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μοσφιλωτή, όπου περιέλουσε το πτώμα με πετρέλαιο και το πυρπόλησε σε απόμερη δασώδη περιοχή, στην οποία υπάρχει μια εξοχική κατοικία.

Ακολούθως επέστρεψε στη σκηνή του εγκλήματος, όπου έκαψε το αυτοκίνητο της Γούμενου, το οποίο ήταν ιδιοκτησία ιδιωτικής εταιρείας, και εξαφανίστηκε. Στις 23 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, ο Κακουλλής παραπέμφθηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας και μετά από δίκη καταδικάστηκε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

 

Αύγουστος 2008: Πυροβολεί την αδερφή της  

Το πρωί του Δεκαπενταύγουστου του 2008, η Αστυνομία μετέβη σε οικία, όπου είχε πληροφορία ότι είχε συμβεί κάτι. Εκεί βρέθηκε η 29χρονη δασκάλα Ευτυχία Ζαρρή και η μεγαλύτερη αδερφή της, πάνω από το πτώμα της 25χρονης αδερφής τους.

Μετά από τις έρευνες της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι η Έλλη Ζαρρή σκοτώθηκε από δύο πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο, το οποίο βρέθηκε στο δωμάτιο της 29χρονης δασκάλας. Μετά από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η Ευτυχία Ζαρρή ομολόγησε ότι η ίδια πυροβόλησε την αδερφή της δύο φορές.

 

Δεκέμβριος 2011: Σκότωσε 24χρονη έγκυο και το 3χρονο κοριτσάκι της

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο διεπράχθη στην παραλία της Αχέλειας, στην Πάφο, με θύματα την 24χρονη Μολδαβή, Γιούλια Οπόροκ, η οποία ήταν έγκυος 4 μηνών και το 3χρονο κοριτσάκι της που, όπως κατέδειξε η πολύωρη νεκροψία της σορού της μικρής ξεψύχησε από ασφυξία.

Η 24χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, με τραύματα από σφαίρα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα, ενώ το παιδάκι βρέθηκε σε απόσταση 50 μέτρων περίπου από τη νεκρή μητέρα του, πάνω στην παραλία.

 

Ιούνιος 2014: Εκτέλεσε με G3 την οικογένειά του

Ο 41χρονος Ανδρέα Πίτης, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, εκτέλεσε με στρατιωτικό τυφέκιο G3 τη σύζυγό του Μαργαρίτα Κουλουμά, 37 ετών νηπιαγωγό, με την οποία βρισκόταν σε διάσταση, όπως επίσης και την 9χρονη κόρη τους, Αντωνία, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον γιο τους Κλεόπα, ηλικίας 14 ετών.

Η απίστευτη τραγωδία εκτιλύχθηκε στην οδό Αριάδνης, πάροδο της λεωφόρου Τσερίου, στο Στρόβολο. Μετά τις αποτρόπαιες πράξεις του, ο Πίτης, έστρεψε το όπλο (που του χορήγησε η ΕΦ ως έφεδρου) προς τον εαυτό του και πυροβόλησε, αφαιρώντας και τη δική του ζωή.

 

Οκτώβριος 2015: Πατέρας πυροβολεί τον γιο του

67χρονος πατέρας πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο και σκοτώνει τον 19χρονο γιο του μετά από διαπληκτισμό που είχαν για το οικογενειακό αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, ο γιος ζητούσε να πάρει το αυτοκίνητο και ο πατέρας δεν του το έδινε.

 

Νοέμβριος 2015: Τριπλή δολοφονία στη Λεμεσό με κουζινομάχαιρο

Ο Χρίστος Θωμά μετά από λεκτική διαμάχη που είχε με τα αδέλφια Ντορζή και τον Αιμίλιο Μιλτιάδους, έξω από το μαγαζί του πατέρα του πρώτου σε πάροδο της πλατείας Ηρώων στη Λεμεσό, μπήκε στην κουζίνα, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και άρχισε να κυνηγάει τα τρία άτομα, οδηγώντας τα σε πάροδο της οδού Ανεξαρτησίας, δίπλα από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Ο Θωμά δολοφόνησε εν ψυχρώ τα τρία άτομα και ακολούθως τράπηκε σε φυγή, με την αστυνομία να τον ψάχνει για αρκετές ημέρες. Πλέον ο Θωμά είναι υπό κράτηση και η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει τελική δικαστική απόφαση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ