Εσένα σε απασχολεί η πορεία λύσης του Κυπριακού;

Με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε κομβικό σημείο, οι συγκυρίες της λύσης μοιάζουν πλέον εφικτές για το νησί μας.

 


Article featured image
Article featured image

Πολλά όμως πρέπει να γίνουν ώστε μία ενδεχόμενη λύση να αποκτήσει υπόσταση και να μπουν οι σωστές υποδομές.

Mπορούμε να ελπίζουμε στην οικοδόμηση ενός ειρηνικού μέλλοντος που θα βασίζεται στις αρχές της αλληλοκατανόησης, της συναίνεσης, το σεβασμό της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Σε μια κορυφαία στιγμή για τη νεολαία της Κύπρου, στην Εθνική Σύνοδο Νεολαίας  αποκτάς και εσύ φωνή!

Στο πλαίσιο της 2ης Εθνικής Συνόδου Νέων ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με τους ΜΚΟ YEU Cyprus και Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου θα δώσουν στους νέους της Κύπρου την ευκαιρία να μιλήσουν ανοικτά και δημόσια για το Κυπριακό, με τη μέθοδο του διαρθρωμένου διαλόγου.

Λαμβάνοντας μέρος στο εργαστήρι με θέμα: «Κυπριακό: Η οπτική των νέων για μια επανενωμένη Κύπρο» θα συζητήσεις θέματα, όπως η εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων και τα στερεότυπα που υπάρχουν μεταξύ των εθνοτικών και άλλων ομάδων της Κύπρου.

Παράλληλα, θα ενημερωθείς για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών συνεργασίας μεταξύ των κοινοτήτων, ενώ θα μπορείς να προτείνεις εισηγήσεις και ιδέες για μια καλύτερη Κύπρο.

Αν θες να είσαι και εσύ ένας από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου, έλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, κάνοντας πρώτα εγγραφή διαδικτυακά.

 

Βασίλης Φιλής, Μέλος Ομάδας Εθελοντών Δημοσιογράφων ΟNEK

Ιωάννα Αθηνοδώρου & Χαρά Τριταίου, YEUCyprus

Πληροφορίες: http://www.onek.org.cy/

22 402636

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ